Holland Festival

Het Holland Festival, dat in juni niet kan doorgaan, bereidt als alternatief een online-editie voor met een groot deel van de kunstenaars die tijdens het festival in Amsterdam zouden komen optreden. Ze gaan gaan met streams, films, vlogs, blogs en podcasts laten zien waar ze mee bezig zijn.

Het Holland Festival is een internationaal podiumkunstenfestival met kunstenaars uit meer dan twintig landen. In alle landen gelden beperkingen wegens de coronapandemie, zodat gezelschappen bijvoorbeeld niet kunnen repeteren en hun tournees hebben afgezegd.

Als alternatief zal de 73e editie van het festival online te volgen zijn onder de titel Holland Festival 2.0-2.0. Het thema blijft In pursuit of the we, dat volgens de festivalorganisatie in deze tijd van 'social distancing’ relevanter is dan ooit.

"De impact van het afgelasten van het festival voor het eerst in zijn 73-jarige bestaan valt het festivalteam enorm zwaar", zegt Martijn Sanders, voorzitter van de raad van toezicht. "Wij zijn ervan overtuigd dat actuele kunst die reflecteert op maatschappelijke thema’s in de huidige tijd belangrijker is dan ooit. Wij zijn blij dat de kunstenaars en het festivalteam zich blijven inzetten om de kunst te blijven tonen, in een online-editie."

Publiek dat reeds kaarten heeft gekocht krijgt de mogelijkheid om tickets om te zetten in vouchers voor 2021, het bedrag te doneren of restitutie te krijgen.

Door: ANP