Parkpop

Ook de 40e editie van Parkpop in Den Haag is vanwege het coronavirus verplaatst naar 2021. De organisatie van het gratis muziekfestival in het Zuiderpark, dat op 28 juni zou zijn, noemt het besluit van het kabinet om het verbod op grote evenementen te verlengen "pijnlijk, doch onvermijdelijk".

"Parkpop zou dit jaar haar jubileum vieren, want dit zou de 40ste editie moeten zijn", schrijft festivaldirecteur Guus Dutrieux op Facebook. "Het was voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van Parkpop een moeilijk moment, omdat de voorbereidingen van Parkpop 2020 al in volle gang waren. Los van het feit dat wij uiteraard de richtlijnen van de overheid volgen, zien wij gezondheid en veiligheid voor zowel artiesten, crew en publiek als allerhoogste prioriteit."

De organisatie werkt nu aan het samenstellen van een online archief, om alsnog stil te staan bij het jubileum. "Juist omdat we nu niet vooruit kunnen kijken, kijken we achteruit naar de geweldige geschiedenis van Parkpop van de afgelopen 40 jaar. Binnenkort kun je thuis vanaf de bank genieten van het beste van 40 jaar Parkpop." Bezoekers worden opgeroepen ervaringen, foto's en video's te delen.

Door: ANP