Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Overzicht van alle grote afgeblazen evenementen en festivals deze zomer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Nu het verbod op festivals en evenementen tot 1 september is verlengd, weten de organisaties eindelijk waar ze aan toe zijn. Hoewel de meesten al aanvoelden dat een feest met duizenden mensen er voorlopig vanwege het coronavirus niet in zit, wachtten de meesten de beslissing van het kabinet af voordat er een knoop werd doorgehakt. Naar schatting zijn er deze zomer zo'n 1200 festivals in ons land. Hieronder een overzicht van de grootste.

Pinkpop: de 51e editie van dit driedaagse muziekfestival stond gepland van 19 tot en met 21 juni in het Limburgse Landgraaf. Onder anderen Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, The Kick, Chef'Special, Kensington, Post Malone, Marshmello en Guns N' Roses werden verwacht. Pinkpop, dat plek biedt aan zo'n 70.000 bezoekers per dag, was nog niet uitverkocht. Festivalbaasbaas Jan Smeets raakte overigens besmet met het coronavirus en lag enige tijd in het ziekenhuis.

Parkpop: het grootste gratis toegankelijke muziekfestival in het Haagse Zuiderpark stond in de agenda voor zondag 28 juni. Hoewel de festivaldirecteur zich vorig jaar niet uitliet over het aantal bezoekers, waren dat er in 2018 200.000. De line-up van dit jaar was nog niet bekend.

North Sea Jazz: de 45e editie van het jazzfestival zou zijn op 10, 11 en 12 juli in Rotterdam Ahoy. Artiesten als John Legend, Alicia Keys, Diana Ross en Lionel Richie waren gestrikt. Het bezoekersaantal ligt tussen de 65.000 en 70.000. Het evenement was zo goed als uitverkocht.

Tilburgse Kermis: stond gepland voor 17 juli tot en met zondag 26 juli. Op de grootste kermis van de Benelux, met meer dan tweehonderd attracties uit binnen- en buitenland, komen jaarlijks zo'n miljoen bezoekers af.

Zwarte Cross: het grootste festival van Nederland op 16, 17, 18 en 19 juli in Lichtenvoorde was dit jaar binnen een half uur uitverkocht. Naast motorcross, theater en stunts zouden er ook muziekacts op de 24e editie zijn als Dropkick Murphys, Krezip, Typhoon, Snelle en Kriss Kross. Eerder was al bekendgemaakt dat het onderdeel Dutch Masters of Motocross niet doorgaat vanwege de coronacrisis. Zwarte Cross trok vorig jaar 220.000 bezoekers.

Vierdaagse en Vierdaagsefeesten Nijmegen: het wandelevenement met 49.000 wandelaar was gepland van 21 tot en met 24 juli. Maar die mensenstroom viel nog nog in het niet bij de ruim 1,5 miljoen bezoekers van de Vierdaagsefeesten die gedurende een hele week in de stad zouden plaatsvinden.

Sail: de tiende editie van het maritieme evenement dat eens in de vijf jaar plaatsvindt, zou zijn van 12 tot en met 16 augustus in Amsterdam. Hier komen monumentale zeilschepen vanuit de hele wereld samen. Sail trok de vorige keer zo'n 2,3 miljoen bezoekers.

Lowlands: het driedaagse muziekfestival in Biddinghuizen zou zijn van 21 tot en met 23 augustus. Het festival, dat plek biedt aan 60.000 bezoekers, was uitverkocht. Artiesten als The Chemical Brothers, Foals, Lewis Capaldi, Liam Gallagher, London Grammar en Michael Kiwanuka zouden naar de Flevopolder komen.

Door: ANP

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.