Geen festivalzomer

Nederland kan zich opmaken voor een festivalloze zomer. Het kabinet heeft het verbod op evenementen vanwege de coronacrisis verlengd tot 1 september. Dat betekent dat er een streep door grote evenementen als Pinkpop, Lowlands en de Zwarte Cross kan maar ook door de naar schatting zo'n 1200 andere festivals.

Niet alleen de festivals kunnen niet doorgaan, ook talloze geplande concerten en theatervoorstellingen moeten worden geannuleerd. In de Ziggo Dome, Nederlands grootste concerthal, stonden tot september shows van grote namen als Billie Eilish, Céline Dion, The Script, Tom Jones, Lenny Kravitz en The Killers gepland.

Het kabinet volgt hierin het advies van het Outbreak Management Team (OMT), die pleitte dat het verbod "voor langere tijd" werd verlengd. Een datum werd echter nog niet genoemd. Burgemeesters van verschillende steden riepen vorige week al op tot een verbod van grote evenementen tot ten minste 1 september. Ook concert- en festivalorganisator MOJO vroeg al langere tijd om duidelijkheid van het kabinet.

Door: ANP