Concerten in anderhalvemetersamenleving

Organisatoren breken zich het hoofd over de mogelijkheden om binnen de anderhalvemetersamenleving concerten te blijven organiseren. MOJO, de grootste concertorganisator van Nederland, denkt na over alternatieven maar vraagt zich wel af hoe realistisch die zijn.

"We zijn aan het kijken of we daar iets leuks voor kunnen verzinnen", zegt directeur Ruben Brouwer op KINK over de verwachting dat grote groepen mensen voorlopig niet bij elkaar mogen komen. Concerten zouden dan alleen doorgang kunnen vinden als bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden. Hoewel er gekeken wordt naar de mogelijkheden, maakt Brouwer wel direct een kanttekening. "Je moet je natuurlijk wel afvragen of er nog sprake is van een sfeertje als je in een Ziggo Dome bent en daar zitten maar 2000 mensen in plaats van 17.000. En of het überhaupt te realiseren is."

Volgens hem heeft het ook grote gevolgen voor artiesten. "Een artiest die in de Ziggo Dome speelt houdt ook rekening met het feit dat daar 17.000 mensen zitten. Als dat er ineens 3000 zijn, heb je ineens een heel ander plaatje, ook financieel."

Door: ANP