Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Van zeewierkaviaar tot karma shoarma: Horecava 2020 komt eraan

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 10 min
location_on [xx]km
Van 13 tot en met 16 januari vindt in de RAI Amsterdam de 64e editie van Horecava plaats. Centraal staan de thema’s voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Bezoekers kunnen tijdens de beurs kennismaken met meer dan 250 innovaties op horecagebied. Dit meldt Horecava.
Een van de speerpunten tijdens Horecava 2020 is het aangaan van de strijd tegen voedselverspilling. Samen met het initiatief Samen Tegen Voedselverspilling wordt er alles aan gedaan om in 2030 de helft minder voedsel te verspillen. Hierbij kijkt Horecava ook kritisch naar zichzelf, en wordt er actief gezocht naar oplossingen. Zo worden in de Rescue Room bezoekers uitgedaagd zoveel mogelijk voedsel te redden, en worden in de Donation Room zowel bezoekers als exposanten kennismaken met hoe de horeca kan bijdragen aan een duurzamere wereld.  
 

MEER DAN 250 INNOVATIES

 
Tijdens de Horecava kunnen bezoekers met meer dan 250 nieuwe producten en diensten kennismaken. Zo is er het TrendLAB, dat vele spraakmakende innovatieve activiteiten presenteert, waaronder het persoonlijke DNA-diner, en er is een Start-upLAB met meer dan zeventig startende ondernemers. Ook worden de nominaties van de Horecava Innovation Award geëxposeerd, waaronder het koffiekopje van koffiedrap, de drinkfles van suikerriet en een instrument dat bestellen mogelijk maakt met minder personeel. Daarnaast presenteren vele standhouders nieuwe producten en diensten. Zo komt Vanreusel met de nieuwe Loempidel en lanceert Topking Fingerfood de nieuwe Veggie Rolls op de beurs.
 

GERECHTEN MET EEN VERHAAL IN BRASSERIE 2050 

 
Het prijswinnende concept Brasserie 2050, dat uit de koker van de Rabobank komt, maakt voor het eerst onderdeel uit van de Horecava. Brasserie 2050 onderzoekt hoe rond het jaar 2050 zo'n 10 miljard mensen gevoed kunnen worden wanneer de voedselproductie wordt bedreigd door klimaatverandering, uitgeputte bodems en verlies aan biodiversiteit. Bezoekers kunnen bij Brasserie 2050 een tafel reserveren en gerechten ervaren die een nieuwe vorm van voedselvoorziening kunnen zijn. Onder meer op het menu: zeewierkaviaar, een hybride steak en Karma Shoarma, een gerecht met knolselderij als basis. 
 

NOVITEITEN OP HET GEBIED VAN GASTVRIJHEID

 
Nog een nieuw onderdeel op Horecava is Facility & Hospitality. Hier kunnen bezoekers kennismaken met de omgevingsfactoren die de beleving van gasten naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Onder meer de thema’s voedselveiligheid, geurbeleving, schoonmaak en neuromarketing. Komen hierbij aan bod. Daarnaast wordt er hier aandacht besteed aan het fenomeen Big Data en wordt er informatie gegeven over wet- en regelgeving omtrent HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points; een systeem waarmee voedingsmiddelenrisico’s kunnen worden geïnventariseerd). 
 

BELLAVITA: DIT JAAR OOK MET SPAANSE INBRENG

 
Bellavita heeft elk jaar meer dan 150 Italiaanse exposanten, van kleine ambachtelijke producenten tot iconische merken. Voor de eerste keer zijn er ook Spaanse producenten aanwezig waardoor de Mediterrane ervaring nog breder is voor de bezoekers. De Italiaanse vakbeurs voor delicatessen en wijnprofessionals is van maandag 13 tot en met woensdag 15 januari 2019.
 
Horecava 2020 vindt van plaats van 13 tot en met 16 januari in de RAI Amsterdam
 
Door: Nationale Horecagids

 

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.