Normal_rss_entry-211087

De Uitmarkt, de aftrap van het nieuwe culturele seizoen, staat op punt van beginnen. Theatermakers, musici, dansers, cabaretiers, schrijvers en tentoonstellingsmakers laten het hele weekend het publiek kennismaken met alles wat er de komende tijd in ons land te zien en te horen zal zijn.

De 42e editie speelt zich af op het Museumplein, het Leidseplein en in het Vondelpark. The Kik zingt liedjes van Boudewijn de Groot, er zijn lezingen van Oek de Jong en Peter Buwalda en Trijntje Oosterhuis staat met Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) op het podium. Ook de literaire volkszanger Bert Wabbe komt optreden, op 24 en 25 augustus op het Museumplein.

Het openingsprogramma, waarin optredens zijn te zien van jazzcollectief New Cool Collective, cabaretier Rayen Panday en singer-songwriter Judy Blank, is vrijdagavond rechtstreeks te zien op NPO 2. Eric Corton presenteert de show. Frits Sissing en Romy Monteiro sluiten het evenement zondagavond af met de Musical Sing-a-Long, die wordt uitgezonden op NPO1.

Vorig jaar kwamen er 400.000 mensen naar de Uitmarkt, die toen plaatsvond bij het Oosterdok en het Marineterrein.

De Uitmarkt vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 25 augustus. Voor meer informatie, zie de website van de Uitmarkt

Door: ANP