Normal_binnenhof__den_haag__torentje__ministeries__mauritshuis

Op 30 en 31 augustus vindt de eerste editie van het Democratiefestival plaats in Nijmegen. Inspiratiebron voor het festival zijn de meerdaagse democratiefestivals die al jaren succesvol in Scandinavië en de Baltische staten worden georganiseerd. Dit meldt de Rijksoverheid.

Tijdens het festival zal er gevierd worden dat iedereen in Nederland mag zijn wie hij wil zijn, dat er verschil mag zijn, maar dat er ook, wanneer nodig, er samen keuzes gemaakt moeten worden als het moeilijk is. Het festival is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 
 

Het programma

 
Het festival kent een divers programma met veertig podia, tenten en attracties waar in totaal 300 programmaonderdelen op plaatsvinden. Zo kun je in gesprek met Diederik Samson over klimaatverandering en het verduurzamen van je eigen omgeving. Maar je kunt ook leren speechen als Obama of Trump of het werk van een politieagent aan den lijve ondervinden. Of dansen bij Merol, luisteren naar Danny Vera, Herman Pleij of Maarten van Rossem. Ook kun je met wandel- en fietsexcursies de stad ontdekken, meedoen aan clinics en is er ruimte voor theater en muziek.
 

Iedereen is welkom

 
Het Democratiefestival vindt plaats op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus op het Nijmeegse stadseiland Veur-Lent in de Waal is gratis toegankelijk. Iedereen is welkom. Bezoekers kunnen zich aanmelden via de website. Hier is ook het uitgebreide blokkenschema te vinden. Ook is er een festival-app te downloaden via Apple-appstore en Google Play-store. 
 
Door: Nationale Recreatiegids