Normal_uit_festival_den_haag_-_foto__wouter_vellekoop_-_beeld_via_persbericht_prooost_events

UIT Festival Den Haag presenteert op 6, 7 en 8 september 2019 de trailer van het culturele seizoen 2019-2020. Onder meer Tim Akkerman & Dorona Alberti, Tania Kross en Karsu komen optreden, en Kenny B komt de viering van dertig jaar Ooievaarspas, de Haagse kortingskaart voor minima, extra luister bij zetten. Dit meldt PROOOST Events. 

Tijdens het UIT Festival Den Haag passeren alle kunstvormen de revue, van dans tot muziek en van theater tot beeldende kunst. Daarbij werkt het dit jaar samen met het Embassy Festival, dat op 6 en 7 september plaatsvindt op het Lange Voorhout.  
 

UIT in de Wijk en UIT Nacht

 
Op vrijdag 6 september trapt het UIT Festival af met UIT In De Wijk, een avond waarop zeven culturele instellingen een eigen programma aanbieden met previews van artiesten die later in het jaar bij hen zullen optreden. Op zaterdag 7 september neemt het UIT Festival vanaf 20.00 uur het stokje over van het Embassy Festival en opent urban artiest A Mili de UIT Nacht op het Lange Voorhout. Ook Nana Fofie en The Cool Quest  komen hier optreden. Ook de Nieuwe Kerk makt onderdeel uit van de UIT Nacht; hier zullen optredens zijn van singer-songwriter Michael Prins en operazangeres Tania Kross, die een preview zal geven van de voorstelling Van Mozart tot Madonna. In Theater aan het Spui treden die avond de dames van podcast Dipsaus op, en brengen de Poëzieboys tijdens Poëziebar XS een uur lang hun poëzie ten gehore.
 

Wie jarig is trakteert

 
Zondag 8 september staat onder meer in het teken van dertig jaar Ooievaarspas. De Haagse stadspas voor minima, die onder meer korting geeft op allerlei activiteiten als sport, cultuur, cursussen en dagtochten, heeft tijdens het UIT Festival een eigen locatie: het Ooievaarspasplein. Hier zal onder meer Kenny B komen optreden met zijn dansbare, vrolijke muziek. En, wie jarig is trakteert: tijdens het Rad van Fortuin zijn er allerhande prijzen te winnen. Ook vindt deze dag op het Lange Voorhout de Cultuurmarkt plaats met meer dan honderd instellingen die entreekaartjes voor het aankomende seizoen met flinke korting verkopen. 
 
Voor meer informatie over alle locaties en optredens, zie de website van UIT Festival Den Haag. Hier worden dagelijks nieuwe programmaonderdelen op geplaatst.
 
Door: Nationale Recreatiegids