Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

UIT Festival Den Haag viert onder meer dertig jaar Ooievaarspas

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
UIT Festival Den Haag presenteert op 6, 7 en 8 september 2019 de trailer van het culturele seizoen 2019-2020. Onder meer Tim Akkerman & Dorona Alberti, Tania Kross en Karsu komen optreden, en Kenny B komt de viering van dertig jaar Ooievaarspas, de Haagse kortingskaart voor minima, extra luister bij zetten. Dit meldt PROOOST Events. 
Tijdens het UIT Festival Den Haag passeren alle kunstvormen de revue, van dans tot muziek en van theater tot beeldende kunst. Daarbij werkt het dit jaar samen met het Embassy Festival, dat op 6 en 7 september plaatsvindt op het Lange Voorhout.  
 

UIT in de Wijk en UIT Nacht

 
Op vrijdag 6 september trapt het UIT Festival af met UIT In De Wijk, een avond waarop zeven culturele instellingen een eigen programma aanbieden met previews van artiesten die later in het jaar bij hen zullen optreden. Op zaterdag 7 september neemt het UIT Festival vanaf 20.00 uur het stokje over van het Embassy Festival en opent urban artiest A Mili de UIT Nacht op het Lange Voorhout. Ook Nana Fofie en The Cool Quest  komen hier optreden. Ook de Nieuwe Kerk makt onderdeel uit van de UIT Nacht; hier zullen optredens zijn van singer-songwriter Michael Prins en operazangeres Tania Kross, die een preview zal geven van de voorstelling Van Mozart tot Madonna. In Theater aan het Spui treden die avond de dames van podcast Dipsaus op, en brengen de Poëzieboys tijdens Poëziebar XS een uur lang hun poëzie ten gehore.
 

Wie jarig is trakteert

 
Zondag 8 september staat onder meer in het teken van dertig jaar Ooievaarspas. De Haagse stadspas voor minima, die onder meer korting geeft op allerlei activiteiten als sport, cultuur, cursussen en dagtochten, heeft tijdens het UIT Festival een eigen locatie: het Ooievaarspasplein. Hier zal onder meer Kenny B komen optreden met zijn dansbare, vrolijke muziek. En, wie jarig is trakteert: tijdens het Rad van Fortuin zijn er allerhande prijzen te winnen. Ook vindt deze dag op het Lange Voorhout de Cultuurmarkt plaats met meer dan honderd instellingen die entreekaartjes voor het aankomende seizoen met flinke korting verkopen. 
 
Voor meer informatie over alle locaties en optredens, zie de website van UIT Festival Den Haag. Hier worden dagelijks nieuwe programmaonderdelen op geplaatst.
 
Door: Nationale Recreatiegids
20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.