Normal_rss_entry-209414

Amsterdam staat vanaf vrijdag tien dagen bol van muziek, zowel klassiek als jazz, flamenco, kamer- en wereldmuziek. Jonge musici van over de hele wereld geven meer dan tweehonderd concerten. Dat doen ze op ruim 90 locaties: in kerken, parken, tuinen, huiskamers, concertzalen en op dakterrassen. Het Grachtenfestival trekt jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers.

De concerten gaan de hele dag door, van uitvoeringen van de werken van klassieke componisten als Bach en Clara Schumann-Wieck tot tango-avonden, een eerbetoon aan Billie Holiday en zigeunermuziek. Ook zijn er speciale optredens voor kinderen en zelfs voor baby's en peutertjes.

Het programma bevat verder jamsessies, lezingen, fiets- en wandelroutes (bijvoorbeeld door de Jordaan, de Zuidas en Osdorp) en een pop-uptour die de bezoeker meeneemt naar verschillende locaties. Dieuwertje Blok interviewt iedere dag musici die optreden tijdens het festival. Deze talkshows worden uitgezonden op NPO Radio 4.

Ook buiten Amsterdam

Naast Amsterdam is het Grachtenfestival dit jaar ook in de Gooi en Vechtstreek te vinden. Daar vinden op 12, 13, 14 en 17 augustus op verschillende locaties optredens plaats. 

Door: ANP