Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Biddinghuizen klaar voor drie dagen Lowlands

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
BIDDINGHUIZEN - Het terrein naast Walibi Holland in Biddinghuizen staat vrijdag drie dagen lang in het teken van het muziekfestival Lowlands. Alle kaarten zijn verkocht en dat betekent dat zo’n 60.000 mensen afreizen naar de Flevopolder voor een combinatie van muziek, kunst en literatuur.

Festivalgangers kunnen de 26e editie vrijdag starten met een yogasessie in de India-tent of kiezen voor de komische talkshow Goeiemorgen Lowlands! vol met vooruitblikken, interviews en sketches. Rond 12:00 uur barst het middagprogramma los met The Fever 333 in de India en Festimi Soundsystem in de Hacienda-tent. Later op de dag staan onder meer Gorillaz, Blaudzun, The War On Drugs, The Wombats en De Jeugd van Tegenwoordig op het programma. Ook onder meer Kendrick Lamar, N.E.R.D., Dua Lipa, De Staat, Patti Smith en De La Soul geven in het weekend een optreden op een van de twaalf podia.

Behalve muziek is er tijdens Lowlands ook aandacht voor literatuur, beeldende kunst, wetenschap en comedy. Zo houdt vicepremier Kajsa Ollongren een pleidooi over rechten als vrijheid, democratie en persvrijheid en vertelt Ferry Zandvliet over de terroristische aanslag op de Bataclan in Parijs die hij overleefde. Ook Milou Deelen is te gast. De studente ging vorig jaar viral met een filmpje over slutshaming en strijdt met open vizier voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Op het comedy-podium kan geluisterd en gelachen worden bij shows van Arjen Lubach, Lebbis, Eva Crutzen, Klikbeet en Stefano Keizers.

Hints
Wetenschappers van Lowlands Science nodigen bezoekers ook dit jaar weer uit om mee te doen aan een aantal onderzoeken. Hoe kunnen mensen en robots elkaar bijvoorbeeld begrijpen met behulp van gebaren? Door bezoekers een op hints gebaseerd spel te laten doen met een robot hoopt Tilburg University daar meer over te weten te komen.

Nieuw dit jaar is een dagelijks faalcollege onder leiding van Lucky Fonz en een ‘secret bar’ waar een speciale sleutel voor nodig is. Bezoekers kunnen ook alvast kennismaken met het duurzame voedsel van de toekomst. In Brasserie 2050 kunnen zij een insectenburger en gekweekt vlees proeven.

In de nacht van zondag op maandag kunnen de echte diehard tijdens een optreden van Max Cooper nog een laatste keer met de voetjes van de vloer. Maandag rond het middaguur moet iedereen het terrein verlaten.

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.