Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

André Kuipers geeft derde show in Ziggo Dome

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
AMSTERDAM - De eerste twee shows van André Kuipers in de Ziggo Dome op 3 november zijn al bijna uitverkocht en daarom plakt de astronaut er een derde liveshow op diezelfde ochtend aan vast.

In SpaceXperience - Into the Future LIVE neemt Kuipers het publiek mee op een ruimtevlucht in de toekomst. "Ik wil het publiek kennis laten maken met de emoties en het spektakel van een lancering en hoe het nou is om in de ruimte te zijn", zegt Kuipers. Vorig jaar deed hij dit voor het eerst in de Ziggo Dome en ditmaal voegt hij het aspect van de toekomst toe.

Tijdens zijn show krijgt Kuipers assistentie van een pratende robot. "In de ruimte wordt al veel gebruik gemaakt van robots. Die 'robonauts' doen werk dat voor mensen saai of gevaarlijk is."

Toerisme op de maan
André Kuipers laat in november zien wat we nu al doen in de ruimte en wat de toekomst in petto heeft. Hij wil vooral aandacht besteden aan de kwetsbaarheid van onze planeet die met ontbossing en opwarming onder druk staat. "Ik wil tonen wat de ruimte voor onze planeet te bieden heeft en verwacht dat de ruimte in de toekomst gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het winnen van grondstoffen." Verder vertelt de astronaut enthousiast over toekomstscenario's zoals toerisme op de maan.

Ook twijfelt hij er niet aan dat het "krioelt" van leven in de ruimte, het is volgens hem slechts een kwestie van het vinden. "Er zijn nu nieuwe telescopen die licht kunnen analyseren, daar verwacht ik heel veel van." Hoe dat leven er dan uitziet? ''Dat kan van alles zijn, je hoeft alleen al op aarde te kijken en je ziet zoveel verschillende bizarre wezens, op het land en onder water.''

Musicalster Willemijn Verkaik treedt tijdens de show op met het nummer 'Ik lach om Zwaartekracht', dat ze eerder in 2012 zong toen de astronaut terugkwam van zijn ruimtereis. "Ik gebruik graag muziek die voor mij persoonlijk iets betekent en met de ruimtevaart te maken heeft'', zegt Kuipers. Vorig jaar trad Trijntje Oosterhuis op, naar haar muziek luisterde hij tijdens zijn tweede lancering.

De astronaut zegt het 'fantastisch' te vinden om voor zo’n groot publiek op te treden en ''mensen van 8 tot 88, van ingenieurs tot alfa's, kennis te laten maken met onze toekomst in de ruimte".

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.