Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jaap Dros zingt Bloem in Zael

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Op zaterdagavond 17 februari 2018 treedt de Texelse zanger/gitarist /songwriter Jaap Dros om acht uur ‘s avonds op in Zael met klassiek gitarist en saxofonist Jan Kühne. Jaap treedt op met een nieuw eigen muzikaal, literair programma rond de bekende dichter J.C. Bloem en zelfgeschreven en gecomponeerde Engelstalige liedjes. Het programma duurt een kleine anderhalf uur en is voor zowel jonge als oude poëzieliefhebbers een absolute aanrader.

In het eerste deel van het programma brengt Dros songs van zijn cd's 'Island Songs' en 'In the light through the leaves'. En hij zingt enkele songs van een nieuwe cd. De songs zijn enigszins folky te noemen en sterk melodieus. Zijn kompaan Jan Kühne, met wie Dros al langer dan een kwart eeuw samenwerkt, verrijkt Dros' zang en gitaarbegeleiding met fraaie saxofoonsolo's of subtiele gitaarlijnen. Na de pauze zingt Dros gedichten van J.C. Bloem met eigen composities op de  gedichten van de grote dichter.  Deze Bloem-vertolkingen zijn vooral gedichten van de nieuwe Bloem-cd van Dros, zoals 'Regen en Maanlicht' en 'De Dapperstraat'. Zie www.zael.nl voor het volledige programma.

Autodidact Jaap Dros (1953) is de onvermoeibare troubadour van het eiland Texel. Was vorig jaar nog te horen in het centrum van Meppel met zijn band, die logeerde op de woonboot van Wim Zwaan voor een optreden in het kerkje van Paasloo tijdens de herdenking van Bloem's 50ste sterfdag. Hij was afgelopen jaren te horen in kleine theaters, literaire cafés en bibliotheken met zijn programma over J.C. Bloem. In oktober 2012 was hij oor het eerst in  'Zael' met een succesvolle avond. Na het optreden is er in Zael gelegenheid na praten en van gedachten te wisselen over Bloem en zijn gedichten.

Kaarten
De toegang tot het concert is €17,50 en €8 als je jonger dan 19 jaar bent of voortdurend te weinig geld hebt. Je kunt de kaarten hier bovenaan bestellen maar ook bij boekhandel Riemer Barth aan de Wheem in Meppel. Er zijn ook kaarten aan de kassa maar check dan wel even via contact op de site of 06 53 52 98 59 of er nog plaatsen zijn.

 
Over Zael
Zael is Meppeler venue en minitheater voor exposities, concerten, lezingen, debatten en andere bijeenkomsten georganiseerd door Zael of door derden. Zael wordt gesubsidieerd door de gemeente Meppel en de Stichtingen Waarborgfonds en Burgerweeshuis uit Meppel. Doel is een creatief podium te bieden. Zael is gevestigd aan Zuideinde 56, 7941 GJ in Meppel. Telefoon: 0522 256470 E-mail: info@zael.nl

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.