Seminar De zakelijke smaak maandag 26 september in Groningen
GRONINGEN – Op maandag 26 september wordt in het Forum Images in Groningen het seminar ‘De Zakelijke Smaak’ gehouden. Groningen mag zich dit jaar de hoofdstad van de smaak noemen. Vooruitlopend op de ‘Week van de Smaak’, waarbij het publiek wordt uitgenodigd tegen scherpe prijzen de culinaire hoogstandjes van verscheidene toprestaurants in de stad te komen proeven, is het bij deze bijeenkomst de beurt aan de restaurateurs en chefs zelf.
De organisatoren van het seminar hebben zich ten doel gesteld het ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ onder de aandacht te brengen en waar mogelijk te stimuleren. Op deze bijeenkomst zullen producenten van regionale versproducten, de tussenhandel en restaurateurs uit de provincie Groningen elkaar treffen. De organisatie hoopt met dit seminar alle afzonderlijke partijen tot nieuwe inzichten te brengen wat hopelijk leidt tot nauwere samenwerkingsverbanden binnen de regio.
Jan Willem van der Schans (verbonden aan de WUR Wageningen) en Eric van Veluwen (‘De Vale Ouwe’ en gastronomisch inspirator) houden beiden een seminar waarin de actualiteiten en trends op macro-economisch gebied aan bod komen en wat voor invloed deze zaken op de keuken van restaurateurs kunnen hebben.
Het zou flauw zijn om het op een bijeenkomst over smaak alleen maar bij woorden te houden. Gelukkig wordt er deze middag ook aan de innerlijke mens gedacht. Eric van Veluwen en eigenaar van het Schathoes Dick Soek zullen hun kunsten vertonen met Groningse streekproducten zodat de bezoeker ideeën op kan doen voor de eigen spijzenkaart.
© Nationale Horecagids