11 mei 2011 om 17:15
< 1 min lezen

Ruim miljard ton voedsel verspild per jaar

ROME (ANP) – Ongeveer een derde van de jaarlijkse wereldvoedselproductie, circa 1,3 miljard ton, gaat verloren of wordt verspild. Dat heeft de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (VN), woensdag laten weten.

,,Gezien de beperkte beschikbaarheid van natuurlijke bronnen is het effectiever om het verlies aan voedsel te beperken dan de voedselproductie te verhogen om de groeiende wereldbevolking te voeden”, aldus de FAO. Bijna een miljard mensen in de wereld hebben te lijden onder een gebrek aan voedsel.In arme landen gaat vooral voedsel verloren door het mislukken van oogsten en een gebrekkige infrastructuur. In rijke landen komt het vooral omdat mensen voedsel weggooien. In Europa en Noord-Amerika verspillen consumenten elk jaar tussen de 95 en 115 kilo voedsel.

Relevante artikelen

Alles van evenementen
  • Onduidelijkheid rond kaartafhandeling Mamma Mia! The Party
    • Evenementen

    Onduidelijkheid rond kaartafhandeling Mamma Mia! The Party

    3 september 2025 om 10:37
  • Burgemeester Zandvoort: 'Ontzettend gezellige dag'
    • Evenementen

    Burgemeester Zandvoort: ‘Ontzettend gezellige dag’

    1 september 2025 om 12:36

Aankomende evenementen

28 Sep
Horeca Xperience
  • Groningen
05 Oct
BBB Maastricht
  • Limburg
15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland