Restaurants helpen Japan
Alain Caron, die we kennen als jurylid van het tv-programma Masterchef, mobiliseert de Nederlandse restaurantwereld om warme kleding en dekens voor de Japanse bevolking in te zamelen.
Vanuit de horeca komen allerlei acties om de Japanse slachtoffers van de aardbeving van half maart te helpen. Zo organiseerden Okura’s chefs op 8 april een culinaire benefietavond voor Stichting Nederland Helpt Japan. Opbrengst: ruim 2 ton. En kookten Rotterdamse koks op 13 april een vegetarisch benefietdiner. Mooie initiatieven, maar voor mensen met een wat kleinere beurs niet geschikt om aan deel te nemen. Anders is dat bij het plan van Alain Caron, de van origine Franse cuisinier die we kennen als jurylid van het tv-programma Masterchef. Hij mobiliseert de Nederlandse restaurantwereld om warme kleding en dekens voor de Japanse bevolking in te zamelen.
Dekens en kleding
Alain Caron kreeg van twee bevriende chef-koks in Japan, Dominique Corby en Mathieu Taussac, een noodkreet: ‘Financiële steun voor ons land is keihard nodig, maar op korte termijn is de belangrijkste behoefte: warmte. Kleding voor kinderen en volwassenen, dekens en slaapzakken. Alles wat de slachtoffers zo snel mogelijk warm kan maken én houden.’ Iedereen wordt gevraagd om warme spullen (schoon en verpakt in vuilniszakken) te verzamelen en te brengen naar een van de deelnemende restaurants (zie www.lindenhoff.nl). De laatste inleverdatum is vrijdag 23 april.
Horecaleveranciersbedrijf Lindenhoff in Baambrugge haalt de spullen door het hele land op en Alain Caron brengt de kleding en dekens naar Parijs. Boekhandel Librairie Gourmande zorgt vervolgens voor het transport naar Japan en Carons collega’s Dominique en Mathieu zorgen er ter plaatse voor dat de spullen bij die mensen terecht komen die het écht nodig hebben.
Bron: Zestz