Proeverij Beaujolais
ROTTERDAM – Er is de laatste jaren veel veranderd in de Beaujolais. Een jonge generatie wijnmakers zet zich in om de Beaujolais naar een hoger plan te trekken, waarbij een groot aantal ook is overgestapt op een biologische manier van werken.
En het resultaat mag er zijn, heerlijke wijnen gemaakt met respect voor de natuur, met ieder hun eigen karakteristieken. Want dat is Beaujolais ook; hoewel er steeds wordt gewerkt met één druivenras, hebben de wijnen ieder een eigen stijl en karakter.
Om professional kennis mee te laten maken met deze diversiteit aan Beaujolais wijnen, is er ‘Bien Boire en Beaujolais’, een proeverij waar zo’n vijfenzeventig wijnboeren in de Beaujolais hun wijn laten proeven op 26 maart in Saint Lager en Cercié. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de fantastische wijnen die Beaujolais te bieden heeft.
Meer informatie en een lijst met deelnemende wijnboeren is te vinden hier.
© Nationale Horecagids