Proeven en genieten op Herdersfair bij Herders van Balloo
BALLOO – Bij de Herders van Balloo wordt op zaterdag 15 en zondag 16 oktober de oogst ingeluid met een HerdersFair. Op de fair staat het Drentse heideschaap centraal. De schaapskudde heeft zich de hele zomer tegoed gedaan aan de begroeiing van het Balloërveld, waardoor het lamsvlees nu op z’n best is. Er is heel veel te zien, proeven en beleven bij de schaapskooi.
Hart van de fair is een terras waar bezoekers kunnen genieten van al het goede dat het Drentse land te bieden heeft.
Er zijn Drentse wijnen, ciders, buffelmozzarella, lamssalami, zachte nougat, allerlei soorten schapenkaas, jams, chutneys. Professionele bakkers bakken het hele weekend bijzonder brood in een houtgestookte oven op het fair-terrein.
Op zondag geeft Bauke Mulder van Restaurant van Tarel uit Taarlo een workshop lamspaté maken. Zangeres Martijje zorgt met gitarist Allard Gosens voor de muzikale omlijsting.
Maar er is nog veel meer. Een uitgebreide collectie kookboeken, woonspullen van gerecycled materiaal, lampen van boomstronken, kussens van oude dekens, brocante en serviesgoed. Bovendien zijn er prachtige herfststukken te koop en inspirerende bloemschikdemonstraties van meesterbinder Frits Hoogers (FloraFrits) of Wiets Lanjouw van Bloems.
De HerdersFair is ook leuk voor kinderen. Ze kunnen zelf pannenkoeken bakken. In de schaapskooi is een inloopworkshop sieraden maken en beide dagen is er om 14.00 uur de theatervoorstelling “Miezemuis”. Een poppentheater gebaseerd op het oeroude Drentse verhaal van Ellert en Brammert dat wordt gespeeld vanuit een markant en opzienbarend voertuig.
De HerdersFair wordt gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 oktober van 11 tot 17 uur bij de Schaapskooi van de Herders van Balloo.
© Nationale Horecagids