Proef Amersfoort Trofee 2011 voor Restaurant & Wijnbar Merlot
De winnaar van de Proef Amersfoort Trofee 2011 is Restaurant & Wijnbar Merlot.
Ook in 2011 heeft een vakkundige jury zich gebogen over het toekennen van de Proef Amersfoort Trofee.
Onder leiding van voorzitter Karel van de Graaf hebben Martin Kruithof (Restaurant DeLindenhof – Giethoorn – 2 Michelinsterren) en François Geurds (Restaurant Ivy – Rotterdam – 1 Michelinster) de deelnemers beoordeeld op hun culinaire prestatie, de presentatie van het bedrijf en de bediening.
De uitreiking van de aan de verkiezing verbonden prijs, de Proef Amersfoort Trofee, vond vorige week vrijdag plaats het muziekpodium.
Karel van de Graaf kondigde de winnaar als volgt aan: “geïmpregneerde tomaat om vegetariër van te worden, een oosterse vis waar men in Japan blij van kan worden. En bovendien een uitstekende sommelier.”
“Eindelijk” zei Vincent Tomassen, “na twee keer runner-up winnen we de trofee, ik begon al bang te worden voor een Joop Zoetemelk syndroom, de eeuwige tweede… Het is een groot compliment voor onze jonge chefkok Jasper van den Brink.”
Runner-up De Saffraan was blij verrast: “We hadden dit niet verwacht, we zijn zo druk geweest dat we geen tijd hebben gehad om er aan te denken.”