11 mei 2011 om 13:47
< 1 min lezen

Jamie Oliver op vingers getikt door inspectie

Jamie Oliver heeft altijd campagne gevoerd om de standaard in de keukens in het Verenigd Koninkrijk te verhogen. De Daily Mail meldt dat de topkok die kennis nu in een aantal van zijn eigen zaken kan gebruiken.

Uit inspectierapporten van de Britse voedsel- en warenkwaliteit blijkt dat er bij de Jamie Italian-restauranten het een en ander mis is.

Zo hadden twee klanten het gevaarlijke noro-virus opgelopen bij een restaurant in Reading. In Cambridge stelden inspecteurs vast dat het er niet netjes was, zo waren de afwas-faciliteiten “zwaar vervuild met vet”. Daarnaast was er een risico op een virusuitbraak.

In het Canary Wharf-restaurant kreeg het personeel vlees geserveerd dat over datum was. In Guildford werd het vlees niet goed bereid waardoor klanten het risico liepen blootgesteld te worden aan de e-coli bacterie.

Actie ondernomen
De misstanden werden ontdekt tijdens controles tussen november 2009 en november 2010. In een reactie laat een woordvoerder weten dat men de aanbevelingen serieus heeft genomen. De restaurant-keten heeft de punten verbeterd en heeft nu ook twee voedselveiligheid specialisten in dienst genomen om de kwaliteit blijvend te controleren.

© Nationale Horeca

Relevante artikelen

Alles van evenementen
  • Onduidelijkheid rond kaartafhandeling Mamma Mia! The Party
    • Evenementen

    Onduidelijkheid rond kaartafhandeling Mamma Mia! The Party

    3 september 2025 om 10:37
  • Burgemeester Zandvoort: 'Ontzettend gezellige dag'
    • Evenementen

    Burgemeester Zandvoort: ‘Ontzettend gezellige dag’

    1 september 2025 om 12:36

Aankomende evenementen

28 Sep
Horeca Xperience
  • Groningen
05 Oct
BBB Maastricht
  • Limburg
15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland