Food Film Festival presenteert groter programma 2012
AMSTERDAM – Vandaag onthult het Food Film Festival (FFF) een uitgebreider programma voor haar tweede editie op 16, 17 en 18 maart in Studio/K in Amsterdam. Dit jaar worden er meer dan twintig nieuwe foodfilms en documentaires vertoond. Verder zijn er nieuwe voedseldebatten, een kunst- en designprogramma en is er een grotere ambachtelijke markt.
Het Food Film Festival deelt de liefde voor goed eten en stelt actuele voedselvraagstukken aan de kaak.
Nederlandse premières op Food Film Festival 2012
In de openingsfilm Mugaritz BSO smelten de gerechten van sterrenchef Andoni Luis Aduriz samen met speciaal gecomponeerde muziek. Mugaritz BSO en A Matter of Taste beleven hun Nederlandse première op het festival.
In het short-programma Do It Yourself! komen films aan bod waarin mensen het heft in eigen handen nemen en zelf de toekomst van hun voedsel bepalen.
Exclusieve kookworkshops met bijzondere chefs
Vorig jaar waren de op de films geïnspireerde kookworkshops binnen twee uur uitverkocht, daarom worden er dit jaar meer georganiseerd. Zo is er een workshop Sterren koken met Ricardo van Ede, de patisserieworkshop Sweat Dreams met Hidde de Brabander en Indiaas koken tijdens Mumbai Dabawalla met Jean Beddington.
Ook zijn er FFF-basics: workshops rond basisvaardigheden als broodbakken en wecken & inmaken. Alain Caron van het televisieprogramma Masterchef presenteert de K’EET Quiz voor kinderen.
Volgens de organisatie van het festival begint een beter voedselsysteem met bewustwording over de herkomst en bereiding van eten.
Nieuwe voedseldebatten en evenementen
Stedelingen en boeren ontmoeten elkaar in Het Grote Landbouw debat, jonge voedselstrijders presenteren zich tijdens #FoodForChange en alle smaken van het festival komen voorbij in de talkshow FFF-Live!
Het nieuwe kunst- en designprogramma Peas of Art laat vernieuwende en maatschappij kritische ontwerpen zien. In de FFF-shop is een select aantal exclusieve items te koop.
De ambachtelijke markt staat er twee dagen in plaats van een. De jonge top-chef Joris Bijdendijk heeft evenals vorig jaar de leiding over het restaurant, waar naast lunch en diner dit jaar ook ontbijt geserveerd wordt.
Klik hier voor meer informatie.
© Nationale Horecagids
Foto: Saskia van Osnabrugge