30 mei 2011 om 17:48
< 1 min lezen

Duitse horecazaken schrappen rauwkost

BERLIJN (ANP) – Rauwkost is niet meer in trek in Duitse restaurants en kantines. Met de toename van het aantal EHEC-besmettingen zijn de mensen voorzichtiger geworden, zegt de Duitse horecavereniging Dehoga.

,,Er is de afgelopen dagen een duidelijke verandering in de vraag”, aldus de organisatie. Enkele horecazaken reageren daar volgens Dehoga op door salades van de kaart te schrappen.

Dat geldt ook voor cateraars, vooral de zaken die leveren aan kinderdagverblijven en ziekenhuizen. Een deel daarvan biedt geen rauwkost meer aan. In enkele kantines zijn de saladebars verdwenen, aldus woordvoerster Stefanie Heckel van Dehoga.

Voor restaurants die zich vooral richten op gezond eten, zoals saladbars, is de EHEC-uitbraak ,,tragisch”, aldus Heckel.

 

Relevante artikelen

Alles van evenementen
  • Onduidelijkheid rond kaartafhandeling Mamma Mia! The Party
    • Evenementen

    Onduidelijkheid rond kaartafhandeling Mamma Mia! The Party

    3 september 2025 om 10:37
  • Burgemeester Zandvoort: 'Ontzettend gezellige dag'
    • Evenementen

    Burgemeester Zandvoort: ‘Ontzettend gezellige dag’

    1 september 2025 om 12:36

Aankomende evenementen

28 Sep
Horeca Xperience
  • Groningen
05 Oct
BBB Maastricht
  • Limburg
15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland