Ben & Jerrys wint Good Egg Award
PARIJS – Ben & Jerry’s is dolblij dat ze gisteravond in Parijs de Good Egg Award hebben gewonnen. Deze onderscheiding werd uitgereikt door de prestigieuze Compassion In World Farming (CIWF) organisatie.
Met de prijs krijgt het ijsmerk erkenning voor haar inspanningen op het gebied van dierenwelzijn en in het bijzonder voor het feit dat ze vrije uitloop eieren en producten gebruiken. Eerder dit jaar mocht Ben & Jerry’s al de Good Dairy Award in ontvangst nemen, vanwege het duurzame zuivelprogramma Caring Dairy, dat Ben & Jerry’s in 2003 startte.
Al 32 jaar heeft Ben & Jerry’s de missie om het allerbeste ijs te maken, maar dan wel op de best mogelijke manier. Het inkopen van de beste ingrediënten is voor het merk van even groot belang als het teweegbrengen van sociale en ecologische verandering. Ben & Jerry’s is dan ook enorm trots om binnen een jaar een 2e award voor dierenwelzijn op de schoorsteenmantel te mogen plaatsen.
Diervriendelijk ei-s
De Good Egg Award erkent en beloont producenten, fabrikanten, food service, retailers en overheidsinstanties voor het werken op een duurzame en verantwoorde manier. De award werd gisteren uitgereikt aan Ben & Jerry’s Europa, voor het gebruik van vrije uitloop eieren sinds 2005, waarvan jaarlijks meer dan 28.000 legkippen profiteren. ”
We zijn ontzettend blij dat we de Good Egg Award hebben gewonnen. Het is erg belangrijk voor ons om te weten dat de kippen die de eieren leggen, die wij in ons ijs gebruiken, onder de best mogelijke condities leven. Het is geweldig om daar erkenning voor te krijgen.”aldus Ilaria Ida, Ben & Jerry’s European Social Mission Manager, nadat bekend was gemaakt dat Ben & Jerry’s de prijs had gewonnen.
Blije koeien
Aangezien meer dan de helft van een beker Ben & Jerry’s uit melk en room bestaat, maakt het merk zich niet alleen hard voor het welzijn van kippen, maar melken ze ook graag blije koeien. Daarom startte Ben & Jerry’s in 2003 het duurzame zuivelprogramma Caring Dairy.
Samen met hun boeren werken ze aan continue verbetering van de melkproductie, op een manier waarbij de koeien en het milieu optimaal behandeld worden, maar tegelijkertijd ook het welzijn van de boeren wordt nagestreefd. Als erkenning voor dit positieve initiatief kreeg Ben & Jerry’s op 6 juli 2011 de Good Dairy Award uitgereikt.
© Nationale Horecagids