Aanstaande zaterdag aftrap Week van de Smaak Groningen met Aanschuifmaal
GRONINGEN – Aanstaande zaterdag gaat het culinaire evenement ‘de Week van de Smaak’ van start. Zo ook in Groningen dat zich dit jaar de hoofdstad van de smaak mag noemen. Op de openingsdag wordt er een zogenaamd ‘aanschuifmaal’ georganiseerd in de Remonstrantse kerk.
Het aanschuifmaal is een initiatief van de organisatie GroningenKookt, dat van deze gelegenheid gebruik wil maken om het boek ‘GroningenKookt Stad&Ommeland’ te presenteren. Tijdens deze bijeenkomst kunnen bezoekers tegen vergoeding een vorkje meepikken en zo kennis maken met de authentieke smaken en geuren van de biologische ‘streekkeuken’. Het boek is vanaf november in de boekwinkel te verkrijgen.
Behalve op de website van de Week van de Smaak, kunnen bezoekers van het evenement ook meer te weten komen over het aanschuifmaal op de Ommelandermarkt op het Ciboga-terrein aan het Boterdiep in Groningen. Hier worden kortingsbonnen verkocht voor het maal in de Remonstrantse kerk, maar belangstellenden kunnen hiervoor ook terecht bij verscheidene biologische winkels en delicatessenzaken in en om de binnenstad.
Op de website www.smaakstad.nl staat te lezen welke evenementen er allemaal plaatsvinden in Groningen en omstreken ter gelegenheid van de Week van de Smaak.
Door Martijn van Noppen
© Nationale Horecagids