13 mei 2011 om 13:43
< 1 min lezen

3.000 controles naar legionella

Het Bedrijfschap Horeca en Catering meldt dat er tot juli 2011 in totaal 3.000 controles zullen worden gehouden naar de legionellabacterie. Per juli van dit jaar gaat het nieuwe drinkwaterbesluit van kracht met hierin belangrijke punten over de legionellawetgeving.

De bacterie ontstaat wanneer water met een temperatuur van 20 tot 55 graden voor langere tijd stilstaat en hij wordt verspreid door verneveling van het water. Gasten kunnen dit vernevelde, besmette water inademen en hier behoorlijk ziek van worden.

Het bedrijfschap heeft zestal aandachtspunten online gezet waar horeca-ondernemers de legionellebacterie mee kunnen beheersen. Klik hier om de punten te lezen.

© Nationale Horecagids 

 

Relevante artikelen

Alles van evenementen
  • Onduidelijkheid rond kaartafhandeling Mamma Mia! The Party
    • Evenementen

    Onduidelijkheid rond kaartafhandeling Mamma Mia! The Party

    3 september 2025 om 10:37
  • Burgemeester Zandvoort: 'Ontzettend gezellige dag'
    • Evenementen

    Burgemeester Zandvoort: ‘Ontzettend gezellige dag’

    1 september 2025 om 12:36

Aankomende evenementen

28 Sep
Horeca Xperience
  • Groningen
05 Oct
BBB Maastricht
  • Limburg
15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland