4 april 2012 om 12:25
< 1 min lezen

Sterrendiner voor Nederlanders in Afghanistan

KUNDUZ (ANP) – Het was een welkome afwisseling voor Nederlandse militairen gelegerd in het Noord-Afghaanse Kunduz. Ze kregen maandag een maaltijd voorgeschoteld van chef-kok Rik Jansma, eigenaar van een restaurant in Harderwijk met één Michelinster.

Het diner bestond volgens het ministerie van Defensie dinsdag uit carpaccio, coquilles, tamme eend met rode biet en kingboleet met taart van chocolade met een mousse van passievruchten toe.

Een paar dagen eerder hadden 150 mensen van de luchtmacht in Mazar-e-Sharif ook al een viergangendiner gekregen van Jansma.Jansma was door Defensie uitgenodigd. Hij zei ooit tegen een collega in zijn Harderwijkse restaurant wel eens voor de militairen in Afghanistan te willen koken.

De collega ondernam hierop actie en enkele dagen later hing het ministerie van Defensie aan de telefoon om de zaak rond te maken.Volgens Defensie waren de manschappen tevreden. Jansma kreeg na de maaltijd een ,,oorverdovend applaus”.

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Catering

    Drinkwaterproblemen raken ook horeca TivoliVredenburg

    3 november 2025 om 09:58

Aankomende evenementen

11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland