Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni
5 juni 2023 om 18:08
< 1 min lezen

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

Hollandse Nieuwe moet een vetpercentage van minimaal 16 procent hebben en dat werd afgelopen weekend pas bereikt. Nu begint de verwerking tot Hollandse Nieuwe. Daarvoor worden eerst de ingewanden verwijderd en moet de vis rijpen. Vervolgens wordt de haring gezout en ten minste 24 uur ingevroren.

Voor het haringseizoen kan beginnen wordt de nieuwe oogst eerst officieel gekeurd door haringdeskundigen.

Volgens de nieuwe planning wordt donderdag 22 juni nu de datum voor de veiling van het eerste vaatje haring. Hiermee wordt traditioneel het seizoen van de Hollandse Nieuwe ingeluid.

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Catering

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland