Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Darkstores niet meer welkom in Amsterdamse woonwijken

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
Darkstores niet meer welkom in Amsterdamse woonwijken / Foto: Gorillas
De gemeente Amsterdam verwelkomt niet langer flitsbezorgers in de stad of woonwijken. Het is voor de darkstores van waaruit flitsbezorgers opereren nu alleen nog toegestaan om zich te vestigen op bedrijventerreinen buiten de stad. Daardoor moeten zo’n tien vestigingen in de stad verhuizen of sluiten. Dat meldt RTL Nieuws

Vorige week besloot de gemeente dat darkstores niet langer gewenst zijn in woonwijken van de hoofdstad. Het bestemmingsplan wordt gewijzigd waardoor flitsbezorgers zoals Flink, Getir en Gorillas moeten verhuizen.

Overlast door bevoorrading

Wethouder Reinier van Dantzig (Ruimtelijke Ordening) geeft aan dat het besluit van de gemeente ervoor zorgt dat er geen overlast meer is van flitsbezorgers in woonwijken. Het was vorig jaar al aangekondigd dat de gemeente maatregelen wilde treffen tegen darkstores. Zo zou er te veel overlast worden veroorzaakt door de bevoorrading van de darkstores en het ophalen van boodschappen door koeriers.

Dat betekent dat meerdere darkstores eerder moeten verhuizen of sluiten. Een aantal flitsbezorgers was het daar niet mee eens en stapten naar de rechter. Dat was zonder resultaat: de gemeente won tot nu toe elke rechtszaak.

Te veel impact

Flitsbezorgers zijn niet blij met het nieuws. Een woordvoerder van Getir stelde dat er een grote behoefte is aan flitsbezorging in Amsterdam. Zij noemen het ‘discriminatie’ dat andere bezorgdiensten zich wel in de binnenstad mogen vestigen maar flitsbezorgers niet.

Flink en Getir beloofden eerder al dat zij de openbare orde ‘meer aandacht’ zouden geven, net zoals het verder aanschroeven van de gedragsregels voor de bezorgers. Toch vindt de gemeente dat de flitsbezorgers te veel impact hebben op het woon- en leefklimaat in de woonwijken en verbant ze nu dus naar de industriegebieden.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.