Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

FNV dreigt met acties bij distributiecentra AH

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

GRONINGEN (Novum) - FNV Bondgenoten houdt werkonderbrekingen en andere stakingen bij distributiecentra als Albert Heijn niet akkoord gaat met hun eisen voor een nieuwe cao. Het ultimatum dat de vakbond de supermarktketen heeft gesteld, loopt woensdag om middernacht af. FNV laat weten dat AH tot nu toe nog geen reactie heeft gegeven.

Albert Heijn laat via een woordvoerder weten dat het nog niet kan zeggen of het bedrijf wel of niet ingaat op het ultimatum. "We begrijpen niet dat FNV Bondgenoten niet akkoord gaat met ons laatste bod, dat een goed bod is", zegt een woordvoerder. "CNV is hier al wel akkoord mee. We nodigen FNV dan ook van harte uit om zich hierbij aan te sluiten."

Volgens een woordvoerder van FNV is dat echter niet de gehele waarheid. "CNV is een kleinere vakbond, die misschien ook andere eisen stelt aan hun cao", aldus de woordvoerder. "En dat is hun goed recht. CNV heeft echter ook gezegd: deze overeenkomst werkt voor ons, maar het zou beter zijn als we een cao afsluiten waar ook het grotere FNV akkoord mee is."

De supermarkten raken niet meteen leeg als de werkonderbrekingen beginnen. "Als er acties komen, zou het kunnen dat klanten dat gaan merken", aldus de FNV-woordvoerder. "Consumenten zullen het in eerste instantie misschien merken op de versafdelingen. Het moet echter wel ver komen wil FNV zo lang gaan staken dat de winkels leeg raken."

FNV Bondgenoten eist onder meer een loonsverhoging voor distributiemedewerkers die zorgt voor behoud van koopkracht. Dit komt volgens FNV neer op minimaal tweeënhalf procent per jaar. Albert Heijn heeft eind januari 1,75 procent neergelegd als laatste bod.

FNV wil verder dat werknemers die langer dan anderhalf jaar werkzaam zijn in een distributiecentrum een vaste baan krijgen, ook voor uitzendkrachten. Voor vaste medewerkers wil FNV een baangarantie van Albert Heijn, ook als het kabinet het ontslagrecht versoepelt. De supermarkt geeft zelf aan dat die garantie er al ligt.

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.