5 november 2012 om 14:32
< 1 min lezen

Vijfde dode door salmonellazalm

AMSTERDAM (Novum) – Een vijfde persoon die met salmonella besmette zalm van visverwerkingsbedrijf Foppen heeft gegeten, is maandag overleden. Dat heeft letselschadespecialist Yme Drost laten weten.

Drost stuurde vrijdag al een aansprakelijkheidsbrief naar Foppen, toen de man op zijn sterfbeld lag. “Hiermee werd voorkomen dat de nabestaanden van het slachtoffer het recht op smartengeld zouden mislopen. In Nederland kunnen familieleden van een overledene na zijn dood geen claim op immateriële schade indienen”, zegt Drost.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kan niet bevestigen dat de man daadwerkelijk door de salmonellabesmetting is doodgegaan. Een woordvoerder laat weten dat de overheidsdienst daarvoor eerst laboratoriumonderzoek moet doen.

Drost dient voor 450 mensen die ziek zijn geworden na het eten van door Foppen verwerkte zalm, bij de visverwerker een schadeclaim in. Daarbij zitten ook nabestaanden van mensen die zijn overleden.

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Catering

    Drinkwaterproblemen raken ook horeca TivoliVredenburg

    3 november 2025 om 09:58

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland