Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Cateraar Albron organiseert kookworkshops voor mensen met maagverkleining

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Cateraar Albron organiseert kookworkshops voor mensen met maagverkleining
Een goede nazorg na een maagverkleining is essentieel. Dat beseft ook Franciscus Gasthuis & Vlietland en cateraar Albron. Zij slaan daarom de handen in een om kookworkshops te organiseren voor mensen die een maagverkleining hebben gehad. Zo willen zij gezond eten toegankelijker maken, meldt Out of Home Shops.

Ruim 1.000 patiënten ondergaan jaarlijks een maagverkleining in het obesitascentrum van Franciscus Gasthuis. De operatie betekent een drastische verandering in het voedingspatroon. Tijdens de workshops leren de patiënten om toegankelijke, gezonde en lekkere maaltijden te maken. Willy Theel, physician assistent MSc van Franciscus, legt uit dat ze hun oude levensstijl moeten afzweren als zij een gezonde wending eraan willen geven. Als zij dat niet doen stagneert het afvallen en kunnen ze zelfs weer aankomen.

Een maagverkleining maakt het lastiger voor het lichaam om alle voedingsstoffen op te nemen. Het is dus van belang dat alle maaltijden een hoge voedingswaarde hebben. Tijdens de workshop leert Franciscus Gasthuis de patiënten onder andere om een hartige groentemuffin te maken op basis van ei, hüttenkäse en Griekse yoghurt.

Bariatric bites

Tijdens het lunchsymposium ‘Batriatic bites’ maakte chef-kok Van Tiel namens cateraar Abron een vertaling van voedingsrichtlijnen naar gerechten voor patiënten die een maagverkleining hebben ondergaan. Theel raakte geïnspireerd door de chef. “Wat nou als we de expertise van Albron inbrengen om de nazorg voor onze bariatrische patiënten te optimaliseren? Het restaurant van Franciscus Gasthuis werd bovendien al gerund door Albron. De optelsom was snel gemaakt.”

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.

30 mei '23 (12:54)

Eerste circulaire stokerij Bad Batch start in Utrecht

Deze week werd de eerste circulaire distilleerderij Bad Batch in De Meern in Utrecht geopend. Hier wordt de nadruk gelegd op het destilleren van grondstoffen die anders weggegooid of verspild zouden worden. Dit wordt ook wel ‘Re-spirit’ genoemd. Ook wil de stokerij een broedplaats worden voor lokale stokers, meldt de CaféKrant.

26 mei '23 (12:18)

Appèl en Markies Catering met nieuw cateringconcept op vakbeurs

Op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer presenteren Appèl en Markies Catering hun nieuwe cateringconcept Goodish. Goodish staat voor vers, snel en met een goede smaak. Of zoals de cateringorganisaties zelf in de slogan zeggen: ‘vers, snel and a very goooood taste’. Dit meldt Markies Catering.

25 mei '23 (12:16)

PURA GO neemt ambachtelijke kwark van STUARK op in assortiment

Bedrijfscateraar PURA GO neemt de ambachtelijke kwark in een knijpzak van STUARK op in het assortiment. Deze eiwitrijke ambachtelijke kwark is straks te verkrijgen op werkplekken waar PURA GO cateringdiensten verleent. Dit meldt Foodclicks.

25 mei '23 ( 9:15)

Ruim 6.000 horecawerkgevers moeten definitieve berekening NOW aanvragen

 Voor de aanvraag van een definitieve berekening van de laatste twee NOW-perioden, hebben 6.087 horecawerkgevers nog ruim een week de tijd. Op 2 jun is de deadline voor de aanvraag hiervan. Horecaondernemers worden door het UWV op de deadline gewezen en krijgen hulp aangeboden. Dit meldt Foodclicks.

24 mei '23 (15:54)

Aboutaleb wil bierfiets verbieden in Rotterdam

Als het aan burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt, verdwijnt de bierfiets binnenkort uit het Rotterdamse straatbeeld. Het college zal binnenkort een voorstel doen aan de gemeenteraad om het voertuig in de ban te doen.

24 mei '23 (13:27)

Binnenkort kun je (legaal) bier Westvleteren in Nederlandse slijterijen kopen

De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren, van het gelijknamige trappistenbier, verkopen binnenkort hun bier via Nederlandse slijterijen. Het gaat om de soorten Blond, 8 en 12. Daarmee wil de abdij de woekerprijzen van de illegaal op de Nederlandse markt gebrachte bieren een halt toeroepen.