Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Yoghurt Barn sluit alle horecalocaties en wordt franchiseorganisatie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Yoghurt Barn sluit alle horecalocaties en wordt franchiseorganisatie / "Image" door amsfrank ( CC BY-SA 2.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/?ref=openverse.
Yoghurt Barn (YB) gaat een strategische ommezwaai maken. Zij gaan zich volledig richten op distributie van plantaardige producten en sluit daarom alle horecalocaties. De organisatie wil zich verder ontwikkelen als franchiseorganisatie. Oprichter en eigenaar van YB, Wouter Staal, stelt dat zij op deze manier meer impact kunnen maken, meldt Foodclicks.

Staal geeft aan dat horeca nooit het doel is geweest van YB. Het was enkel een middel om te laten zien hoe lekker plantaardig eten en duurzaamheid samen kunnen gaan. Volgens Staal leidt de strategische verandering tot een kleinere footprint van YB en vergroot het juist de handprint van het bedrijf. Er zijn op dit moment tien locaties van Yoghurt Barn, voornamelijk in drukke winkelgebieden.

Coronapandemie

Aan het eind van april zijn daarom alle vestigingen van YB gesloten. Voor een deel is dat te wijten aan de coronapandemie. Staal stelt dat er na corona niet meer zoveel bezoekers in de winkelgebieden zijn en dat zij daarnaast ook minder uitgeven. Dat heeft een dusdanige impact gemaakt op YB dat de horecalocaties verlieslatend zijn geworden.

Daarom gaat de B corp-onderneming zich richten op het bedrijfsleven. “Wij willen laten zien dat je in foodservice impact kunt maken met lekker plantaardig eten”, zegt Staal. “Wat het is om klimaat positief te ondernemen en zo meer te geven dan te nemen.”

Binnen- en buitenland

Yoghurt Barn gaat nu dus verder als een franchiseorganisatie. Zij willen het plantaardige aanbod niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland verder uitbreiden. Zij gaan de verkoop doen van patisserie, bake-off en zuivelvervangers aan de foodservicemarkt.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.