Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Yoghurt Barn sluit alle horecalocaties en wordt franchiseorganisatie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Yoghurt Barn sluit alle horecalocaties en wordt franchiseorganisatie / "Image" door amsfrank ( CC BY-SA 2.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/?ref=openverse.
Yoghurt Barn (YB) gaat een strategische ommezwaai maken. Zij gaan zich volledig richten op distributie van plantaardige producten en sluit daarom alle horecalocaties. De organisatie wil zich verder ontwikkelen als franchiseorganisatie. Oprichter en eigenaar van YB, Wouter Staal, stelt dat zij op deze manier meer impact kunnen maken, meldt Foodclicks.

Staal geeft aan dat horeca nooit het doel is geweest van YB. Het was enkel een middel om te laten zien hoe lekker plantaardig eten en duurzaamheid samen kunnen gaan. Volgens Staal leidt de strategische verandering tot een kleinere footprint van YB en vergroot het juist de handprint van het bedrijf. Er zijn op dit moment tien locaties van Yoghurt Barn, voornamelijk in drukke winkelgebieden.

Coronapandemie

Aan het eind van april zijn daarom alle vestigingen van YB gesloten. Voor een deel is dat te wijten aan de coronapandemie. Staal stelt dat er na corona niet meer zoveel bezoekers in de winkelgebieden zijn en dat zij daarnaast ook minder uitgeven. Dat heeft een dusdanige impact gemaakt op YB dat de horecalocaties verlieslatend zijn geworden.

Daarom gaat de B corp-onderneming zich richten op het bedrijfsleven. “Wij willen laten zien dat je in foodservice impact kunt maken met lekker plantaardig eten”, zegt Staal. “Wat het is om klimaat positief te ondernemen en zo meer te geven dan te nemen.”

Binnen- en buitenland

Yoghurt Barn gaat nu dus verder als een franchiseorganisatie. Zij willen het plantaardige aanbod niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland verder uitbreiden. Zij gaan de verkoop doen van patisserie, bake-off en zuivelvervangers aan de foodservicemarkt.

Door: Nationale Horecagids

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.