Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Krant: flitsbezorger Getir wil ook branchegenoot Flink overnemen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Krant: flitsbezorger Getir wil ook branchegenoot Flink overnemen
De Turkse flitsbezorger Getir wil na het Duitse Gorillas nu ook een andere Duitse concurrent, Flink, overnemen. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Er worden al gesprekken gevoerd, zeggen zij, al is dat geen garantie dat het ook tot een deal komt. Flink is behalve in Duitsland ook actief in Frankrijk en Nederland.

Getir kocht Gorillas in december vorig jaar. Daar zou het Turkse bedrijf, dat al in 2015 begon met de snelle bezorging van boodschappen, uiteindelijk 1,2 miljard dollar voor hebben betaald. Flink gaat mogelijk een vergelijkbaar bedrag kosten. Het Duitse bedrijf is parallel aan de overnamegesprekken ook aan het praten met geldschieters voor een investeringsronde, schrijft de FT. Daarbij zou het bedrijf 100 miljoen dollar willen ophalen tegen een waardering van 1 miljard dollar voor het hele bedrijf. Eind 2021 werd de waarde van het bedrijf nog op 2,1 miljard dollar geschat.

Flink gaf eerder dit jaar aan in Duitsland tegen het einde van het jaar winstgevend te willen zijn. In Nederland zou dat volgend jaar moeten gebeuren. Dat gebeurt onder meer door minder agressief uit te breiden.

Opkomst flitsbezorgers

Een eventuele overname van Flink door Getir wordt vergemakkelijkt door het feit dat het staatsinvesteringsfonds van Abu Dhabi Mubadala Investment Company een belang in beide bedrijven bezit. Komt de overname rond dan zijn alle drie in Nederland actieve flitsbezorgdiensten onderdeel van een bedrijf. Naast Getir, Gorillas en Flink was ook het Britse Zapp hier actief, maar dat bedrijf vertrok midden vorig jaar.

Flitsbezorgers kwamen op tijdens de coronapandemie en werden, geholpen door allerlei kortingsacties, snel populair. Maar toen de pandemie ten einde liep kregen de bedrijven het al moeilijker en door de hogere rente en minder snelle economische groei wilden investeerders ook niet steeds meer geld in de bedrijven pompen om te blijven groeien. Daarnaast werden consumenten door de sterk oplopende inflatie ook voorzichtiger met hun geld.

Door: ANP

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.

30 mei '23 (12:54)

Eerste circulaire stokerij Bad Batch start in Utrecht

Deze week werd de eerste circulaire distilleerderij Bad Batch in De Meern in Utrecht geopend. Hier wordt de nadruk gelegd op het destilleren van grondstoffen die anders weggegooid of verspild zouden worden. Dit wordt ook wel ‘Re-spirit’ genoemd. Ook wil de stokerij een broedplaats worden voor lokale stokers, meldt de CaféKrant.

26 mei '23 (12:18)

Appèl en Markies Catering met nieuw cateringconcept op vakbeurs

Op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer presenteren Appèl en Markies Catering hun nieuwe cateringconcept Goodish. Goodish staat voor vers, snel en met een goede smaak. Of zoals de cateringorganisaties zelf in de slogan zeggen: ‘vers, snel and a very goooood taste’. Dit meldt Markies Catering.

25 mei '23 (12:16)

PURA GO neemt ambachtelijke kwark van STUARK op in assortiment

Bedrijfscateraar PURA GO neemt de ambachtelijke kwark in een knijpzak van STUARK op in het assortiment. Deze eiwitrijke ambachtelijke kwark is straks te verkrijgen op werkplekken waar PURA GO cateringdiensten verleent. Dit meldt Foodclicks.

25 mei '23 ( 9:15)

Ruim 6.000 horecawerkgevers moeten definitieve berekening NOW aanvragen

 Voor de aanvraag van een definitieve berekening van de laatste twee NOW-perioden, hebben 6.087 horecawerkgevers nog ruim een week de tijd. Op 2 jun is de deadline voor de aanvraag hiervan. Horecaondernemers worden door het UWV op de deadline gewezen en krijgen hulp aangeboden. Dit meldt Foodclicks.

24 mei '23 (15:54)

Aboutaleb wil bierfiets verbieden in Rotterdam

Als het aan burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt, verdwijnt de bierfiets binnenkort uit het Rotterdamse straatbeeld. Het college zal binnenkort een voorstel doen aan de gemeenteraad om het voertuig in de ban te doen.

24 mei '23 (13:27)

Binnenkort kun je (legaal) bier Westvleteren in Nederlandse slijterijen kopen

De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren, van het gelijknamige trappistenbier, verkopen binnenkort hun bier via Nederlandse slijterijen. Het gaat om de soorten Blond, 8 en 12. Daarmee wil de abdij de woekerprijzen van de illegaal op de Nederlandse markt gebrachte bieren een halt toeroepen.