Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Recordomzet voor HelloFresh ondanks afname klanten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Recordomzet voor HelloFresh ondanks afname klanten
De Duitse bezorger van maaltijdboxen HelloFresh heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een recordomzet gerealiseerd. Dat komt onder meer doordat klanten voor een hoger bedrag bestelden. Het aantal klanten nam wereldwijd wel af, iets wat HelloFresh toeschrijft aan de invloed die de coronacrisis nog had op de cijfers van vorig jaar.

De omzet in de maanden januari tot en met maart bedroeg ruim 2 miljard euro, een stijging van 3,3 procent op jaarbasis. Het aantal klanten in die periode bedroeg 8,1 miljoen, een jaar geleden bediende HelloFresh nog 8,5 miljoen mensen. Maar, zo merkt de bezorger op, ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar nam de klandizie wel toe.

Een jaar geleden profiteerde HelloFresh nog van de nasleep van de coronacrisis, waarin het bedrijf wind mee had doordat mensen veelal thuis zaten vanwege lockdowns. Ook gingen sommigen niet naar de winkel uit angst voor corona, waardoor zij voor hun maaltijden hun toevlucht zochten in de thuislevering van HelloFresh-boxen.

Optimistisch

De aangepaste winst, voor aftrek van onder meer belastingen en rente, nam op jaarbasis met een derde af tot zo’n 66 miljoen euro. Maar topman en medeoprichter van HelloFresh Dominik Richter is daarover optimistisch. "Ik ben ervan overtuigd dat dit de winstgevendheid van onze maaltijdkitactiviteiten verder zal stimuleren. Tegelijkertijd blijven we zeer enthousiast over de groeivooruitzichten van onze kant-en-klare maaltijden", zegt hij.

Het gemiddelde aantal bestellingen per klant bleef in de eerste maanden van 2023 gelijk, maar de gemiddelde waarde waarvoor mensen bestelden nam wel toe met ruim 11 procent, tot iets meer dan 61 euro.

Door: ANP

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.

30 mei '23 (12:54)

Eerste circulaire stokerij Bad Batch start in Utrecht

Deze week werd de eerste circulaire distilleerderij Bad Batch in De Meern in Utrecht geopend. Hier wordt de nadruk gelegd op het destilleren van grondstoffen die anders weggegooid of verspild zouden worden. Dit wordt ook wel ‘Re-spirit’ genoemd. Ook wil de stokerij een broedplaats worden voor lokale stokers, meldt de CaféKrant.

26 mei '23 (12:18)

Appèl en Markies Catering met nieuw cateringconcept op vakbeurs

Op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer presenteren Appèl en Markies Catering hun nieuwe cateringconcept Goodish. Goodish staat voor vers, snel en met een goede smaak. Of zoals de cateringorganisaties zelf in de slogan zeggen: ‘vers, snel and a very goooood taste’. Dit meldt Markies Catering.

25 mei '23 (12:16)

PURA GO neemt ambachtelijke kwark van STUARK op in assortiment

Bedrijfscateraar PURA GO neemt de ambachtelijke kwark in een knijpzak van STUARK op in het assortiment. Deze eiwitrijke ambachtelijke kwark is straks te verkrijgen op werkplekken waar PURA GO cateringdiensten verleent. Dit meldt Foodclicks.

25 mei '23 ( 9:15)

Ruim 6.000 horecawerkgevers moeten definitieve berekening NOW aanvragen

 Voor de aanvraag van een definitieve berekening van de laatste twee NOW-perioden, hebben 6.087 horecawerkgevers nog ruim een week de tijd. Op 2 jun is de deadline voor de aanvraag hiervan. Horecaondernemers worden door het UWV op de deadline gewezen en krijgen hulp aangeboden. Dit meldt Foodclicks.

24 mei '23 (15:54)

Aboutaleb wil bierfiets verbieden in Rotterdam

Als het aan burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt, verdwijnt de bierfiets binnenkort uit het Rotterdamse straatbeeld. Het college zal binnenkort een voorstel doen aan de gemeenteraad om het voertuig in de ban te doen.

24 mei '23 (13:27)

Binnenkort kun je (legaal) bier Westvleteren in Nederlandse slijterijen kopen

De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren, van het gelijknamige trappistenbier, verkopen binnenkort hun bier via Nederlandse slijterijen. Het gaat om de soorten Blond, 8 en 12. Daarmee wil de abdij de woekerprijzen van de illegaal op de Nederlandse markt gebrachte bieren een halt toeroepen.