Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Compass voert campagne tegen voedselverspilling

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Compass voert campagne tegen voedselverspilling
Compass Group, wereldwijd marktleider in food- en supportservices, gaat de strijd aan tegen voedselverspilling. Ter gelegenheid van de zevende Stop Food Waste Day, een internationale dag in strijd tegen voedselverspilling, voert Compass Group een wereldwijde campagne om mensen bewust te maken van de ecologische en sociale voordelen van het verminderen van voedselverspilling, zo meldt Compass Group op hun website.

Ieder jaar draagt voedselverspilling bij aan 8 tot 10 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. In combinatie met de wereldwijde voedselinflatie en de druk op de kosten van levensonderhoud, maakt dat de strijd tegen belangrijker dan ooit volgens Compass Group.

Compass Group brengt opdrachtgevers, leveranciers, partners en collega’s uit veertig landen bijeen en hoopt het voortouw te nemen in de wereldwijde beweging tegen voedselverspilling. Vorig jaar heeft het bedrijf het eigen voedselafval in 28 landen met 28 procent verminderd. Daarmee ligt het op koers om de doelstelling om in 2030 het voedselafval gehalveerd te hebben, te halen.

Initiatieven tegen voedselverspilling in Nederland

Al lange tijd werkt Compass Group samen met Too Good To Go. Zo is het aantal verrassingspakketten in 2022 verdubbeld ten opzicht van 2021. Zo zijn er in 2022 18.807 maaltijden en 28.807 kilo voedsel gered van de prullenbak. Dit staat gelijk aan een CO2-besparing van 47.017 kilo.

InstockMarket

Daarnaast werkt Compass Group samen met InstockMarket om producten die niet aan de eisen voldoen een tweede kans te geven. Een kromme komkommer of te kleine pompoen die normaal niet in de schappen belanden komen bij de Food Rescue Market terecht, waar ze nogmaals op kwaliteit worden gecontroleerd. Inmiddels werkt Instock samen met 85 verschillende boeren, telers en producenten.

De Clique

Compass Group werkt samen met De Clique in de omgeving van Utrecht, Amersfoort, Woerden, Gouda, Den Haag en Rotterdam. De Clique haalt organische grondstoffen, zoals koffiedik, snijresten en andere voedselresten CO2-neutraal op en gebruikt deze als grondstof voor nieuwe (voedsel)producten.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.