Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ketelhuys en KT-Events gebruiken recyclebare cups voor catering tijdens Parkkunst

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Ketelhuys en KT-Events gebruiken recyclebare cups voor catering tijdens Parkkunst
Aankomende donderdag, 27 april, staat Alphen aan den Rijn in het teken van Parkkunst. Dit vindt plaats in Park Rijnstroom. Sinds de vorige editie wordt de catering verzorgd door het Ketelhuys en KT-Events. Die zetten dit jaar niet de kleur oranje, maar groen centraal. Zij introduceren recyclebare cups tijdens het evenement, meldt Alphens.

Wilbert van het Ketelhuys vertelt waarom zij de stap hebben gemaakt naar deze herbruikbare bekers. Hij stelt dat zij vorig jaar zijn benaderd door Parkvilla of zij eten en drinken wilden regelen voor het evenement Parkkunst. Toen al waren er een aantal veranderingen, zoals het gebruik van muntjes. Ook ging er het afgelopen jaar het een en ander fout. Wilbert vertelt dat het park openbaar is en dat iedereen dus zijn of haar eigen eten en drinken mee mag nemen. Dit zorgde, zeker in combinatie met wegwerpbekers, voor veel afval op straat. “We zijn toen tot diep in de nacht bezig geweest met opruimen”, vertelt hij aan Alpens.

Om dat probleem aan te pakken introduceert het Ketelhuys daarom de nieuwe hardcups, Greencups. Deze worden gebruikt ter vervanging van glazen of wegwerpplastic. Ze zijn dus én veilig én duurzaam. De bekers zijn herbruikbaar en 100 procent recyclebaar. Ook vertelt Wilbert dat zij ‘Greenpitchers’ gaan gebruiken. Dit zijn kannen voor het uitschenken van bier in meerdere glazen.

Halve munt statiegeld

Het systeem werkt als volgt: bij de eerste aankoop leveren de gasten een halve munt in als statiegeld. Dan krijgen zij ook Greencup die zij bij zich moeten houden. Voor een Greenpitcher leveren bezoekers twee munten statiegeld in. Op het moment dat je een nieuwe ronde haalt, lever je de oude bekers in en krijg je nieuwe schone bekers terug. Wanneer bezoekers het terrein verlaten kunnen zij er ook voor kiezen om het statiegeld te doneren. Daarvoor staan speciale bakken op het terrein.

Het moet volgens Wilbert leiden tot een flinke afname van zwerfafval. Hij stelt dat zelfs op het moment dat er nog bekers liggen ‘er altijd wel kinderen zijn die de bekers verzamelen voor een extra zakcentje’. Ondanks dat het gebruik van herbruikbare bekers niet verplicht is, maken het Ketelhuys en KT-Events toch de stap. Zij vinden het belangrijk om hiermee een statement te maken. “Zonder enige vorm van gemeentelijke bijdrage kiezen wij er toch voor om dit systeem te introduceren. Samen maken wij Koningsdag een stukje schoner”, aldus Wilbert.

Door: Nationale Horecagids

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.