Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ketelhuys en KT-Events gebruiken recyclebare cups voor catering tijdens Parkkunst

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Ketelhuys en KT-Events gebruiken recyclebare cups voor catering tijdens Parkkunst
Aankomende donderdag, 27 april, staat Alphen aan den Rijn in het teken van Parkkunst. Dit vindt plaats in Park Rijnstroom. Sinds de vorige editie wordt de catering verzorgd door het Ketelhuys en KT-Events. Die zetten dit jaar niet de kleur oranje, maar groen centraal. Zij introduceren recyclebare cups tijdens het evenement, meldt Alphens.

Wilbert van het Ketelhuys vertelt waarom zij de stap hebben gemaakt naar deze herbruikbare bekers. Hij stelt dat zij vorig jaar zijn benaderd door Parkvilla of zij eten en drinken wilden regelen voor het evenement Parkkunst. Toen al waren er een aantal veranderingen, zoals het gebruik van muntjes. Ook ging er het afgelopen jaar het een en ander fout. Wilbert vertelt dat het park openbaar is en dat iedereen dus zijn of haar eigen eten en drinken mee mag nemen. Dit zorgde, zeker in combinatie met wegwerpbekers, voor veel afval op straat. “We zijn toen tot diep in de nacht bezig geweest met opruimen”, vertelt hij aan Alpens.

Om dat probleem aan te pakken introduceert het Ketelhuys daarom de nieuwe hardcups, Greencups. Deze worden gebruikt ter vervanging van glazen of wegwerpplastic. Ze zijn dus én veilig én duurzaam. De bekers zijn herbruikbaar en 100 procent recyclebaar. Ook vertelt Wilbert dat zij ‘Greenpitchers’ gaan gebruiken. Dit zijn kannen voor het uitschenken van bier in meerdere glazen.

Halve munt statiegeld

Het systeem werkt als volgt: bij de eerste aankoop leveren de gasten een halve munt in als statiegeld. Dan krijgen zij ook Greencup die zij bij zich moeten houden. Voor een Greenpitcher leveren bezoekers twee munten statiegeld in. Op het moment dat je een nieuwe ronde haalt, lever je de oude bekers in en krijg je nieuwe schone bekers terug. Wanneer bezoekers het terrein verlaten kunnen zij er ook voor kiezen om het statiegeld te doneren. Daarvoor staan speciale bakken op het terrein.

Het moet volgens Wilbert leiden tot een flinke afname van zwerfafval. Hij stelt dat zelfs op het moment dat er nog bekers liggen ‘er altijd wel kinderen zijn die de bekers verzamelen voor een extra zakcentje’. Ondanks dat het gebruik van herbruikbare bekers niet verplicht is, maken het Ketelhuys en KT-Events toch de stap. Zij vinden het belangrijk om hiermee een statement te maken. “Zonder enige vorm van gemeentelijke bijdrage kiezen wij er toch voor om dit systeem te introduceren. Samen maken wij Koningsdag een stukje schoner”, aldus Wilbert.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.