Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Cateraar in Losser ging van honderd hapjes voor ouders naar duizend per week

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
Deze cateraar ging van honderd hapjes voor ouders naar duizend per week
De reis van cateraar Olav Opperman begon 12,5 jaar geleden, toen hij ongeveer honderd hapjes op bestelling ging maken bij zijn ouders in de keuken. Inmiddels is zijn bedrijf, Opperman Catering en Evenementservice, flink uitgegroeid. Toch worden nog steeds de hapjes met de hand gemaakt. De jonge ondernemer vertelt alleen wel dat er een verschil is: omvang. Tegenwoordig maakt hij duizend hapjes per week, ‘en de rest’. Dat meldt Tubantia.

Aan de Industriestraat op bedrijventerrein Zoeker Esch in Losser vind je de grote loods van Opperman. Daar staat in het midden van de hal de mobiele snackwagen, het paradepaardje van de onderneming. Olav vertelt met trots dat hij deze ten tijde van de coronacrisis heeft gekocht. Dat was toen een financieel risico voor hem, maar de ondernemer geeft nu aan dat het de beste investering is die hij heeft gedaan. Hij stelt dat buffetten niet meer van deze tijd zijn en daarom komt de ondernemer met zijn snackkar naar feestjes. Dan kunnen de gasten voor een paar uur bestellen wat zij willen. “Veel gezelliger voor het feest, iedereen lust snacks”, aldus Opperman. “Mij kost het ook veel minder tijd en het is financieel aantrekkelijker.”

Stage bij cateraar

Op zijn veertiende al begon Opperman in de catering te werken. Toen zat hij nog op school. Tijdens zijn stage ging hij aan de slag bij Van Ommen catering in Losser. Daar begon Olav met het doen van de afwas en schoonmaken. Hij is er na zijn stage blijven werken en kreeg daar steeds meer verantwoordelijkheden. Zo kreeg hij op een gegeven moment het verzoek om hapjes klaar te maken. Dat gebeurde volgens Olaf wel vaker, maar deze keer kreeg hij ook de ingeving om zelf iets te beginnen. En zo gezegd, zo gedaan.

Bij vader en moeder

Aanvankelijk begon Olav met het maken van de hapjes in de keuken van zijn vader en moeder. Daar had hij voldoende ruimte om de hapjes voor te bereiden. Toch vond hij deze indeling niet ideaal.

In het najaar van 2019, de vooravond van de coronapandemie, ging Opperman naar zijn nieuwe en huidige locatie in Losser. Hij vertelt dat alles echt op zijn gat viel tijdens de coronaperiode. Dankzij de verkoop van eigengemaakte knoflooksaus en kruidenboter kon de ondernemer zijn hoofd boven water houden. Hij startte ook andere ondernemingen zoals een sushi drive-through en een ontbijtservice. Daarnaast verkocht hij zelfgemaakte soepen bij een supermarkt.

Post corona

Na het einde van de pandemie liep het storm bij Olaf. Hij vraagt zich af wat er met mensen gebeurd is. “Niet alleen moest ik veel aanvragen weigeren omdat ik helemaal vol zat, maar wat mij nog het meeste opviel was da mensen gewoon bestelden zonder zelfs naar de prijs te vragen. Heel bijzonder allemaal”, aldus Olav.

Daarnaast valt het hem op dat mensen ‘makkelijker’ zijn geworden. Zij laten alles uit handen en zeggen “regel alles zelf maar”. En dat is precies wat Olav dan ook doet. Hij regelt zelf de tenten, praattafels of biertaps, maar ook muziek en natuurlijk eten.

Tweede snackwagen

De jonge ondernemer is vanwege zijn succes aan het zoeken naar een tweede snackwagen. Hij is ervan overtuigd dat dit de toekomst is van de feesten. Hij stelt dat buffetten niet meer van deze tijd zijn, te veel gedoe zijn en meer kosten.

Ondanks het succes is Opperman niet van plan meer dan twee snackwagens te nemen. Hij hoeft niet verder te groeien dan dat. Wel wil hij een paar personeelsleden in dienst nemen, alhoewel het moeilijk is om die te vinden.

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 (12:18)

Appèl en Markies Catering met nieuw cateringconcept op vakbeurs

Op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer presenteren Appèl en Markies Catering hun nieuwe cateringconcept Goodish. Goodish staat voor vers, snel en met een goede smaak. Of zoals de cateringorganisaties zelf in de slogan zeggen: ‘vers, snel and a very goooood taste’. Dit meldt Markies Catering.

25 mei '23 (12:16)

PURA GO neemt ambachtelijke kwark van STUARK op in assortiment

Bedrijfscateraar PURA GO neemt de ambachtelijke kwark in een knijpzak van STUARK op in het assortiment. Deze eiwitrijke ambachtelijke kwark is straks te verkrijgen op werkplekken waar PURA GO cateringdiensten verleent. Dit meldt Foodclicks.

25 mei '23 ( 9:15)

Ruim 6.000 horecawerkgevers moeten definitieve berekening NOW aanvragen

 Voor de aanvraag van een definitieve berekening van de laatste twee NOW-perioden, hebben 6.087 horecawerkgevers nog ruim een week de tijd. Op 2 jun is de deadline voor de aanvraag hiervan. Horecaondernemers worden door het UWV op de deadline gewezen en krijgen hulp aangeboden. Dit meldt Foodclicks.

24 mei '23 (15:54)

Aboutaleb wil bierfiets verbieden in Rotterdam

Als het aan burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt, verdwijnt de bierfiets binnenkort uit het Rotterdamse straatbeeld. Het college zal binnenkort een voorstel doen aan de gemeenteraad om het voertuig in de ban te doen.

24 mei '23 (13:27)

Binnenkort kun je (legaal) bier Westvleteren in Nederlandse slijterijen kopen

De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren, van het gelijknamige trappistenbier, verkopen binnenkort hun bier via Nederlandse slijterijen. Het gaat om de soorten Blond, 8 en 12. Daarmee wil de abdij de woekerprijzen van de illegaal op de Nederlandse markt gebrachte bieren een halt toeroepen.

24 mei '23 ( 8:43)

Gekweekt varkensvlees van Meatable nu 30 keer sneller dan echt varken

Kweekvleesbedrijf Meatable heeft zijn productieproces verbeterd. Daardoor duurt het nu nog acht dagen voordat het Delftse bedrijf van een enkele dierlijke cel varkensvlees heeft gemaakt. Eerder had het bedrijf daar drie weken voor nodig. En een varken voor vlees fokken duurt wel acht maanden, wat dus dertig keer langer is dan de tijd die Meatable nodig heeft.

23 mei '23 (12:39)

Koffiebranderij Mocca d’Or nieuwe partner van Gastronomisch Gilde

Koffiebranderij Mocca d’Or en het Gastronomisch Gilde slaan de handen ineen als partners. Het doel van het Gastronomisch Gilde om te verbinden, inspireren en ondersteunen wordt door Mocca gesteund. Zo hoog als de lat ligt in de Nederlandse gastronomie en de ambitie die het Gastronomisch Gilde hierin uitdraagt, zo hoog legt Mocca d’Or de lat in het roosteren en leveren van de beste koffies en bieden van kennis, keuze en inspiratie. Dat meldt Mocca d’Or.

23 mei '23 (10:01)

Heinz reist door het land met foodtruck

Voedselproducent Heinz is bezig met de landelijke campagne ‘Neem een break van vlees’. Tot 27 mei trekt Heinz door het land om neer te strijken op lokale markten, waar het de campagne onder de aandacht van de bezoekers brengt. Dat meldt Frituurwereld.

22 mei '23 (15:03)

Maaltijdbezorger in Heeswijk-Dinter zwaargewond na aanrijding

Zondagavond raakte een maaltijdbezorger zwaargewond na een aanrijding met een auto op de Hommelse Hoeve in Heeswijk-Dinter. De bezorger is buiten levensgevaar, meldt Brabants Dagblad.

17 mei '23 (15:58)

Cateringsector gaat voedselverspilling aanpakken

Hoeveel eten wordt er precies in Nederlandse bedrijfsrestaurants, zorginstellingen en schoolkantine verspild? Die vraag willen elf Nederlandse cateraars gaan beantwoorden via hun nieuwe project ‘Verspillingsvrije Catering’. De aangesloten partijen, elf cateraars en twee brancheverenigingen, kwamen op 9 mei samen om samen online het project af te trappen. Dat meldt Samen Tegen Voedselverspilling.