Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Flink minder bestellingen voor moederbedrijf Thuisbezorgd.nl

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Flink minder bestellingen voor moederbedrijf Thuisbezorgd.nl
Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft in de eerste drie maanden van dit jaar veel minder bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl wijt dit aan de buitengewone omstandigheden begin 2022, toen coronamaatregelen nog voor veel drukte bij bezorgsites zorgden. Tegelijkertijd is topman Jitse Groen optimistischer over de winst die hij verwacht te behalen in 2023 en daar profiteren ook aandeelhouders van.

Het bedrijf verwerkte in het eerste kwartaal 227,8 miljoen onlinebestellingen bij restaurants, 14 procent minder dan een jaar eerder. Het totaalbedrag waarvoor klanten eten bestelden, daalde minder hard en lag 8 procent lager dan een jaar eerder. Groen wijst er in een toelichting op dat de lockdownmaatregelen die in de eerste maanden van 2022 nog golden Just Eat Takeaway begin vorig jaar het op één na beste kwartaal in termen van bestellingen hadden opgeleverd.

Het verschil tussen de bestedingen vorig jaar en nu wordt volgens Just Eat Takeaway steeds kleiner, waarbij de bestellingen in de tweede helft van 2023 weer zullen stijgen. Maar dat ligt ook aan de gunstigere vergelijkingsbasis, want in de tweede helft van vorig jaar lag het aantal bestellingen laag.

Winst maken

Just Eat Takeaway maakt nu vooral werk van winst maken. In heel 2023 verwacht het bedrijf een aangepaste winst voor aftrek van belastingen, rentes en afschrijvingen van 275 miljoen euro. Dat is meer dan de 225 miljoen euro waar het bezorgbedrijf eerder op rekende. Just Eat Takeaway gaat aandeelhouders belonen door voor 150 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen, wat de winst per aandeel bij de overgebleven stukken verhoogt.

"Just Eat Takeaway blijft herstellen van de vertraging vorig jaar", aldus Groen. "Onze inspanningen om de winstgevendheid te verbeteren lopen voor op schema."

Vorig jaar werd Just Eat Takeaway nog flink minder waard op de beurs in Amsterdam. Dat kwam onder andere doordat de overname van een Amerikaanse branchegenoot, Grubhub, niet goed uitpakte. Just Eat Takeaway zoekt nu naar een koper voor Grubhub maar had daar geen nieuws over te melden.

Door: ANP

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.