Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Flink minder bestellingen voor moederbedrijf Thuisbezorgd.nl

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Flink minder bestellingen voor moederbedrijf Thuisbezorgd.nl
Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft in de eerste drie maanden van dit jaar veel minder bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl wijt dit aan de buitengewone omstandigheden begin 2022, toen coronamaatregelen nog voor veel drukte bij bezorgsites zorgden. Tegelijkertijd is topman Jitse Groen optimistischer over de winst die hij verwacht te behalen in 2023 en daar profiteren ook aandeelhouders van.

Het bedrijf verwerkte in het eerste kwartaal 227,8 miljoen onlinebestellingen bij restaurants, 14 procent minder dan een jaar eerder. Het totaalbedrag waarvoor klanten eten bestelden, daalde minder hard en lag 8 procent lager dan een jaar eerder. Groen wijst er in een toelichting op dat de lockdownmaatregelen die in de eerste maanden van 2022 nog golden Just Eat Takeaway begin vorig jaar het op één na beste kwartaal in termen van bestellingen hadden opgeleverd.

Het verschil tussen de bestedingen vorig jaar en nu wordt volgens Just Eat Takeaway steeds kleiner, waarbij de bestellingen in de tweede helft van 2023 weer zullen stijgen. Maar dat ligt ook aan de gunstigere vergelijkingsbasis, want in de tweede helft van vorig jaar lag het aantal bestellingen laag.

Winst maken

Just Eat Takeaway maakt nu vooral werk van winst maken. In heel 2023 verwacht het bedrijf een aangepaste winst voor aftrek van belastingen, rentes en afschrijvingen van 275 miljoen euro. Dat is meer dan de 225 miljoen euro waar het bezorgbedrijf eerder op rekende. Just Eat Takeaway gaat aandeelhouders belonen door voor 150 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen, wat de winst per aandeel bij de overgebleven stukken verhoogt.

"Just Eat Takeaway blijft herstellen van de vertraging vorig jaar", aldus Groen. "Onze inspanningen om de winstgevendheid te verbeteren lopen voor op schema."

Vorig jaar werd Just Eat Takeaway nog flink minder waard op de beurs in Amsterdam. Dat kwam onder andere doordat de overname van een Amerikaanse branchegenoot, Grubhub, niet goed uitpakte. Just Eat Takeaway zoekt nu naar een koper voor Grubhub maar had daar geen nieuws over te melden.

Door: ANP

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.