Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Join Program wil werken aan catering van de toekomst

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Join Program wil werken aan catering van de toekomst
Join Program probeert zich te onderscheiden van andere cateraars. Dat willen zij doen met een gezond, duurzaam, kwalitatief en internationaal aanbod. Daarbij is dataverzameling onmisbaar geworden bij de bedrijfsvoering van Join Program, dat inmiddels onderdeel uitmaakt van de Vermaat Groep. Dat meldt Out of Home Shops.

Om medewerkers na de coronapandemie weer terug aan het werk te krijgen op locatie, is een goede bedrijfscatering belangrijk, ziet Maurits Tofohr. Hij is de directeur en medeoprichter van Join Program. Hij stelt dat veel van hun klanten in de tech-hoek zitten. Deze bedrijven zetten volgens Tofohr in op een community met hun medewerkers. Hij geeft aan dat het belangrijk is dat de voedselvoorziening ook goed op orde is.

Behoefte

In 2019 werd Join Program in het leven geroepen om de gezonde en duurzame trends uit de horecawereld door te laten sijpelen naar de catering. Tofohr vertelt dat hij zag dat deze behoefte groeide en besloot Join Program op te richten. Daar wil hij werken aan ‘bedrijfscatering van de toekomst’. Het werpt al enige vruchten af: in 2022 is Tofohr door Food100 uitgeroepen tot een van de zes Foodhelden van het jaar boven de 35 jaar.

Plantaardig en seizoensgebonden

De catering wordt op duurzame manier verzorgd. Zo staan groenten centraal en wordt er gebruik gemaakt van seizoensgebonden producten. De directeur stelt dat er altijd een warme maaltijd of salade wordt aangeboden in het menu en dat de andere gerechten hier omheen worden gebouwd. De gerechten zijn niet alleen plantaardig: soms wordt ook vis of vlees in gerechten verwerkt. Daarentegen wil de cateraar zoveel mogelijk plantaardige menu’s serveren.

Afvalvermindering

De cateraar is ook erg druk bezig met verspilling en afval. Daarbij spelen technologie en data een grote rol. Zo hebben medewerkers een app waarin zij aan kunnen geven of zij op kantoor zijn, wat hun dieetvoorkeuren zijn en ook kunnen zij feedback geven op maaltijden. Op die manier doet Join Program een nauwkeurige voorspelling over het aantal maaltijden dat zij verwachten. De werknemers geven op de dag zelf aan wat zij kiezen, zodat er altijd een beeld is van het aantal maaltijden dat moet worden gemaakt. Het voedsel dat eventueel overblijft gaat naar Too Good To Go.

Door: Nationale Horecagids

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.