Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Join Program wil werken aan catering van de toekomst

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Join Program wil werken aan catering van de toekomst
Join Program probeert zich te onderscheiden van andere cateraars. Dat willen zij doen met een gezond, duurzaam, kwalitatief en internationaal aanbod. Daarbij is dataverzameling onmisbaar geworden bij de bedrijfsvoering van Join Program, dat inmiddels onderdeel uitmaakt van de Vermaat Groep. Dat meldt Out of Home Shops.

Om medewerkers na de coronapandemie weer terug aan het werk te krijgen op locatie, is een goede bedrijfscatering belangrijk, ziet Maurits Tofohr. Hij is de directeur en medeoprichter van Join Program. Hij stelt dat veel van hun klanten in de tech-hoek zitten. Deze bedrijven zetten volgens Tofohr in op een community met hun medewerkers. Hij geeft aan dat het belangrijk is dat de voedselvoorziening ook goed op orde is.

Behoefte

In 2019 werd Join Program in het leven geroepen om de gezonde en duurzame trends uit de horecawereld door te laten sijpelen naar de catering. Tofohr vertelt dat hij zag dat deze behoefte groeide en besloot Join Program op te richten. Daar wil hij werken aan ‘bedrijfscatering van de toekomst’. Het werpt al enige vruchten af: in 2022 is Tofohr door Food100 uitgeroepen tot een van de zes Foodhelden van het jaar boven de 35 jaar.

Plantaardig en seizoensgebonden

De catering wordt op duurzame manier verzorgd. Zo staan groenten centraal en wordt er gebruik gemaakt van seizoensgebonden producten. De directeur stelt dat er altijd een warme maaltijd of salade wordt aangeboden in het menu en dat de andere gerechten hier omheen worden gebouwd. De gerechten zijn niet alleen plantaardig: soms wordt ook vis of vlees in gerechten verwerkt. Daarentegen wil de cateraar zoveel mogelijk plantaardige menu’s serveren.

Afvalvermindering

De cateraar is ook erg druk bezig met verspilling en afval. Daarbij spelen technologie en data een grote rol. Zo hebben medewerkers een app waarin zij aan kunnen geven of zij op kantoor zijn, wat hun dieetvoorkeuren zijn en ook kunnen zij feedback geven op maaltijden. Op die manier doet Join Program een nauwkeurige voorspelling over het aantal maaltijden dat zij verwachten. De werknemers geven op de dag zelf aan wat zij kiezen, zodat er altijd een beeld is van het aantal maaltijden dat moet worden gemaakt. Het voedsel dat eventueel overblijft gaat naar Too Good To Go.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.