Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bedrijfscateraar Vitam sponsor van Vitam KidsRun tijdens Vestingsloop

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Bedrijfscateraar Vitam sponsor van Vitam KidsRun tijdens Vestingsloop
Op zondag 14 mei 2023 vindt de 17e editie van de Vestingloop in ’s-Hertogenbosch plaats. Een van de onderdelen van dit sportieve evenement is de Vitam KidsRun – een hardlooproute van 1 km voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar waarvan bedrijfscateraar Vitam de sponsor is. Kinderen die zich hiervoor inschrijven kunnen zich nu extra goed voorbereiden met het Harry Trainingsschema van Stichting Vitam Doet Goed. Deze stichting is gelieerd aan Vitam en heeft als doel kinderen alles te leren over een gezonde en verantwoorde levensstijl. Dit meldt de bedrijfscateraar.

Begin dit jaar verbond Vitam zich als vitaliteitspartner aan de Vestingloop. De bedrijfscateraar met haar servicekantoor in ’s-Hertogenbosch zet zich dagelijks in om mensen met lekker eten en drinken te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Daarbij kijkt zij verder dan alleen gezonde voeding en besteedt zij ook aandacht aan bewegen en mindset. Genoeg aanleiding om zich aan te sluiten bij dit sportevenement, aldus de cateraar.

Bewustwording gezonde leefstijl

Er is gekozen om zich te verbinden aan de KidsRun, omdat Vitam het belangrijk vindt om al bij de jongere generatie te beginnen met het creëren van bewustwording rondom een gezonde levensstijl. Om die reden werd in 2018 Stichting Vitam Doet Goed opgericht. Het doel van deze stichting is om kinderen alles te leren over een gezonde en verantwoorde levensstijl. Samen met vrijwilligers en partners organiseert de stichting jaarlijks verschillende activiteiten om kinderen op speelse wijze bewust te maken van het belang van gezonde voeding en voldoende ontspanning en beweging in hun dagelijks leven.

Daarnaast heeft de stichting een interactief lesprogramma ontwikkeld voor basisscholen: Harry@school. In het programma staat stripfiguur Harry Covèrt centraal – een groene boon die vertelt over het belang van groente en fruit en waar ze vandaan komen. Tijdens het programma leren de kinderen dat groente en fruit onmisbaar zijn in een gezond eetpatroon.

Samen trainen met Harry

Stichting Vitam Doet Goed grijpt de KidsRun aan om een gezonde levensstijl extra onder de aandacht te brengen bij de kinderen. Zo krijgen de deelnemers aan de KidsRun op de dag zelf een verrassingspakket van Harry Covèrt. Maar om ook de voorbereiding extra leuk te maken en kinderen te stimuleren zich in te schrijven, is er een trainingsschema voor tien weken ontwikkeld. Dit schema is in stripvorm met Harry Covèrt als hoofdrolspeler en biedt voor iedere week een andere opdracht of een aandachtspunt. Dit zijn laagdrempelige activiteiten om vooral het plezier van een gezonde levensstijl te benadrukken. De kinderen worden daarbij bovendien gestimuleerd om zich samen met andere kinderen voor te bereiden.

Door: Nationale Horecagids

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.