Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bedrijfscateraar Vitam sponsor van Vitam KidsRun tijdens Vestingsloop

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Bedrijfscateraar Vitam sponsor van Vitam KidsRun tijdens Vestingsloop
Op zondag 14 mei 2023 vindt de 17e editie van de Vestingloop in ’s-Hertogenbosch plaats. Een van de onderdelen van dit sportieve evenement is de Vitam KidsRun – een hardlooproute van 1 km voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar waarvan bedrijfscateraar Vitam de sponsor is. Kinderen die zich hiervoor inschrijven kunnen zich nu extra goed voorbereiden met het Harry Trainingsschema van Stichting Vitam Doet Goed. Deze stichting is gelieerd aan Vitam en heeft als doel kinderen alles te leren over een gezonde en verantwoorde levensstijl. Dit meldt de bedrijfscateraar.

Begin dit jaar verbond Vitam zich als vitaliteitspartner aan de Vestingloop. De bedrijfscateraar met haar servicekantoor in ’s-Hertogenbosch zet zich dagelijks in om mensen met lekker eten en drinken te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Daarbij kijkt zij verder dan alleen gezonde voeding en besteedt zij ook aandacht aan bewegen en mindset. Genoeg aanleiding om zich aan te sluiten bij dit sportevenement, aldus de cateraar.

Bewustwording gezonde leefstijl

Er is gekozen om zich te verbinden aan de KidsRun, omdat Vitam het belangrijk vindt om al bij de jongere generatie te beginnen met het creëren van bewustwording rondom een gezonde levensstijl. Om die reden werd in 2018 Stichting Vitam Doet Goed opgericht. Het doel van deze stichting is om kinderen alles te leren over een gezonde en verantwoorde levensstijl. Samen met vrijwilligers en partners organiseert de stichting jaarlijks verschillende activiteiten om kinderen op speelse wijze bewust te maken van het belang van gezonde voeding en voldoende ontspanning en beweging in hun dagelijks leven.

Daarnaast heeft de stichting een interactief lesprogramma ontwikkeld voor basisscholen: Harry@school. In het programma staat stripfiguur Harry Covèrt centraal – een groene boon die vertelt over het belang van groente en fruit en waar ze vandaan komen. Tijdens het programma leren de kinderen dat groente en fruit onmisbaar zijn in een gezond eetpatroon.

Samen trainen met Harry

Stichting Vitam Doet Goed grijpt de KidsRun aan om een gezonde levensstijl extra onder de aandacht te brengen bij de kinderen. Zo krijgen de deelnemers aan de KidsRun op de dag zelf een verrassingspakket van Harry Covèrt. Maar om ook de voorbereiding extra leuk te maken en kinderen te stimuleren zich in te schrijven, is er een trainingsschema voor tien weken ontwikkeld. Dit schema is in stripvorm met Harry Covèrt als hoofdrolspeler en biedt voor iedere week een andere opdracht of een aandachtspunt. Dit zijn laagdrempelige activiteiten om vooral het plezier van een gezonde levensstijl te benadrukken. De kinderen worden daarbij bovendien gestimuleerd om zich samen met andere kinderen voor te bereiden.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.