Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

AGF-horecaleverancier Tomace uit Schouwen-Duiveland maakt snelle groei

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
AGF-horecaleverancier Tomace uit Schouwen-Duiveland maakt snelle groei
Op 17-jarige leeftijd begon Mace Groenewegen met zijn bedrijf Tomace. Zijn eerste order smaakte naar meer. Met zijn bedrijf bemachtigde hij al snel een leverancierspositie bij de helft van de horecazaken op Schouwen-Duiveland. Dat meldt Groentennieuws.

De afgelopen tijd is het rustig geweest voor Mace en zijn speciaalzaak. Dat komt doordat de horeca op Schouwen-Duiveland voornamelijk is gebaseerd op toerisme. “Van culinaire restaurants tot de strandtenten en alles daartussen”, zegt de jonge ondernemer. Daarnaast wonen er weinig mensen in het gebied. Hij verwacht dat de drukte snel weer zal terugkeren.

Vanaf zijn vijftiende werkte Mace in een strandtent. Daar viel het hem op dat de kwaliteit van de tomaten niet optimaal was. Aangezien hij is opgegroeid in een familie die een kassenbedrijf runde, wist Mace precies hoe een goede tomaat eruit ziet. Daarom bood hij zijn werkgever aan de tomaten van zijn vader bij de horecazaak te leveren. “Daarnaast wist ik ook nog wel een aardbeienteler en zijn aardbeien ben ik ook gaan leveren.”

Tomatenlijn voor horeca

Tijdens de coronapandemie bouwde Mace zijn bedrijf op. Daarnaast volgde hij ook een opleiding aan de tuinbouwschool. Die heeft hij inmiddels afgerond en is zich steeds meer gaan richten op de groenten- en fruithandel in plaats van de teelt ervan. Hij is dan ook niet van plan om het bedrijf van zijn vader over te nemen. De tomaten van zijn vader wil hij wel blijven verkopen. Ze hebben een cherry mix aan een tros die het goed doet volgens Mace. Die zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. “Normaal is dat erg duur, maar aangezien het direct van de teler komt scheelt het flink in de prijs.”

Tomace is dan ook gespecialiseerd in tomaten. Mace zelf heeft daar ook het meeste verstand van. “We hebben inmiddels een tomatenlijn speciaal voor de horeca opgesteld.” Ook probeert hij de producten af te stemmen op de wensen van de afnemers. De ondernemer vertelt dat hij onder andere een teler vond voor een pizzeria, waarvan de tomaten precies overeenkwamen met de behoefte van de horecazaak. De jonge ondernemer vertelt dat dit soort speciale aanvragen hem erg enthousiast maken.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.