Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Flitsbezorger Flink verwacht eind 2024 winst te maken in Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Flitsbezorger Flink verwacht eind 2024 winst te maken in Nederland
Flitsbezorger Flink verwacht eind volgend jaar winstgevend te zijn in Nederland, een jaar later dan op de thuismarkt Duitsland. De bezorging van boodschappen binnen enkele minuten won in de coronajaren snel aan populariteit, maar was lange tijd notoir verlieslatend.

Een woordvoerder van Flink, dat in Nederland enkele duizenden medewerkers heeft, zegt dat het gemiddelde bedrag dat klanten per bestelling uitgeven de afgelopen jaren is gegroeid. Dat kan helpen om de bezorgingsdienst winstgevend te maken. Ook breidt het bedrijf minder agressief uit naar nieuwe steden, terwijl de afgelopen jaren nog wel veel werd geïnvesteerd in nieuwe vestigingen.

Begin dit jaar zei topman en oprichter Oliver Merkel tegen de Financial Times (FT) dat Flink eind 2023 winstgevend moet zijn in Duitsland, de belangrijkste markt voor het bedrijf. Vorig jaar behaalde het bedrijf als geheel een omzet van 400 miljoen euro, zei hij.

Concurrenten hadden afgelopen jaar veel last van investeerders die door stijgende rentes terughoudender werden met nieuwe kapitaalinjecties. Doordat veel flitsbezorgers voor hun snelle uitbreiding meer uitgaven dan er binnenkwam, hadden ze telkens behoefte aan nieuw kapitaal. Uiteindelijk kocht de Turkse boodschappenbezorger Getir zijn Duitse concurrent Gorillas. Volgens FT betaalde het bedrijf daarbij minder dan de helft van de 3 miljard dollar waarop Gorillas in 2021 werd gewaardeerd. Een Britse tegenhanger, Zapp, verliet vorig jaar Nederland vanwege de grote verliezen en ontsloeg alle medewerkers.

In Nederland is Flink in ruim veertig gemeenten actief, terwijl Getir actief is in vijftien steden. Flink wil niet zeggen hoe hoog de omzet is in Nederland, maar volgens het kennisplatform voor e-commerce Twinkle liepen de opbrengsten hier in 2021 op tot 53 miljoen euro.

Door: ANP

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.

30 mei '23 (12:54)

Eerste circulaire stokerij Bad Batch start in Utrecht

Deze week werd de eerste circulaire distilleerderij Bad Batch in De Meern in Utrecht geopend. Hier wordt de nadruk gelegd op het destilleren van grondstoffen die anders weggegooid of verspild zouden worden. Dit wordt ook wel ‘Re-spirit’ genoemd. Ook wil de stokerij een broedplaats worden voor lokale stokers, meldt de CaféKrant.

26 mei '23 (12:18)

Appèl en Markies Catering met nieuw cateringconcept op vakbeurs

Op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer presenteren Appèl en Markies Catering hun nieuwe cateringconcept Goodish. Goodish staat voor vers, snel en met een goede smaak. Of zoals de cateringorganisaties zelf in de slogan zeggen: ‘vers, snel and a very goooood taste’. Dit meldt Markies Catering.

25 mei '23 (12:16)

PURA GO neemt ambachtelijke kwark van STUARK op in assortiment

Bedrijfscateraar PURA GO neemt de ambachtelijke kwark in een knijpzak van STUARK op in het assortiment. Deze eiwitrijke ambachtelijke kwark is straks te verkrijgen op werkplekken waar PURA GO cateringdiensten verleent. Dit meldt Foodclicks.

25 mei '23 ( 9:15)

Ruim 6.000 horecawerkgevers moeten definitieve berekening NOW aanvragen

 Voor de aanvraag van een definitieve berekening van de laatste twee NOW-perioden, hebben 6.087 horecawerkgevers nog ruim een week de tijd. Op 2 jun is de deadline voor de aanvraag hiervan. Horecaondernemers worden door het UWV op de deadline gewezen en krijgen hulp aangeboden. Dit meldt Foodclicks.

24 mei '23 (15:54)

Aboutaleb wil bierfiets verbieden in Rotterdam

Als het aan burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt, verdwijnt de bierfiets binnenkort uit het Rotterdamse straatbeeld. Het college zal binnenkort een voorstel doen aan de gemeenteraad om het voertuig in de ban te doen.

24 mei '23 (13:27)

Binnenkort kun je (legaal) bier Westvleteren in Nederlandse slijterijen kopen

De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren, van het gelijknamige trappistenbier, verkopen binnenkort hun bier via Nederlandse slijterijen. Het gaat om de soorten Blond, 8 en 12. Daarmee wil de abdij de woekerprijzen van de illegaal op de Nederlandse markt gebrachte bieren een halt toeroepen.