Grootste Hanos-vestiging is geopend in Maastricht

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Hanos heeft afgelopen dinsdag hun nieuwste vestiging in Maastricht geopend. Het is met 40.000 vierkante meter en een assortiment van 100.000 verschillende artikelen ook direct het grootste filiaal van de groothandel. Hanos noemt het ‘een unieke vestiging met een bourgondische twist’. Dat wordt ook bevestigd door de aanwezige foodprofessionals, meldt Foodclicks.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht kreeg de eer om de vestiging te openen. Daar was ook de eigenaresse van Hanos, Ria van der Horst, bij aanwezig. Het plan voor de vestiging in Maastricht is dat Hanos een ‘unieke beleving wil neerzetten’ en om de opening te vieren zijn daarom de dj’s Lucas & Steve ingeschakeld voor een muzikale opening. Daarnaast doneerde presentator Winston Gerschtanowitz twee waardecheques ter ere van de opening. Deze hebben beide een waarde van 15.000 euro en gaan naar het regionale Bibihuis, voor de opvang van jonge kinderen en het Toon Hermans Huis in Maastricht.

Internationale allure

De vestiging in Limburg gaat verder dan de provincie. Er is speciaal gekozen voor een grote vestiging in Maastricht, omdat hierdoor landen zoals België en Duitsland beter te bereiken zijn. Het assortiment is deels ook op deze markten afgestemd. Daarnaast moet ook de visafdeling een indruk achterlaten bij bezoekers. Deze krijgt veel ruimte in de vestigingen, met 370 vierkante meter en meer dan 300 visvariaties. Er is in zowel de breedte als de diepte geïnvesteerd in het ‘bourgondische karakter’ van het zuiden van het land.

Door: Nationale Horecagids