Domino’s wil eerste dark kitchen openen in Doetinchem Foto: Domino's Nederland

Domino’s wil in Doetinchem zijn eerste dark kitchen openen. In een dark kitchen worden gerechten bereid die uitsluitend bedoeld zijn voor bezorging. De Domino’s-vestiging in het centrum van Doetinchem kan de vraag niet altijd even goed bijbenen. Daarom roepen zij de nieuwe vestiging in het leven. Nu moet alles nog rondkomen met de franchisenemer om deze in gebruik te kunnen nemen. Dit meldt Omroep Gelderland.

Een woordvoerster van Domino’s, Marianne Kemps, zegt over de nieuwe locatie aan de Edionstraat dat het een dark kitchen wordt, waar uitsluitend gerechten worden bereid die zijn bedoeld voor bezorging. De woordvoerster noemt het geen test, maar geeft wel aan dat zij benieuwd zijn naar de resultaten. Met deze locatie wordt de vestiging in het centrum ondersteund: de grote vraag en afstanden in Doetinchem kunnen niet door één locatie opgevangen worden. Eén van de leidinggevenden van de vestiging in het centrum geeft aan dat zij daardoor niet altijd de bepaalde bezorgtijden halen.

De leidinggevende denkt dat met de komst van de dark kitchen de bezorgproblemen bij de Domino’s in Doetinchem zijn opgelost. Hij ziet het filiaal dan ook als een aanvulling en niet als concurrentie. Kemps verwacht dat de kans om hun bezorgtijden– zij streven naar een half uur bezorgtijd – met de komst van de vestiging te halen.

Dark kitchen

Het nieuwe filiaal heeft weliswaar iets weg van een dark store, een distributiecentrum voor online winkelen, maar de gemeente heeft geen bezwaar tegen de komst van de Domino’s-vestiging. De productiekeuken past binnen het bestemmingsplan van het pand. Een woordvoerder van de gemeente stelt dat de verandering van thuisbezorgen van maaltijden en boodschappen in grote steden tot problemen leidt, maar dat zij op dit moment geen aanleiding zien om extra maatregelen te nemen.

Verbouwing afgerond

Inmiddels in het pand aan de Edionstraat gebruiksklaar. Het is daarentegen nog niet bekend wanneer de vestiging in gebruik wordt genomen. Kemps geeft aan dat zij daarvoor nog in gesprek zijn met franchisenemers. “Als dat rond is bepalen we wanneer we open gaan”, voegt zij toe.

Door: Nationale Horecagids