Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Domino’s wil eerste dark kitchen openen in Doetinchem

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Domino’s wil eerste dark kitchen openen in Doetinchem Foto: Domino's Nederland
Domino’s wil in Doetinchem zijn eerste dark kitchen openen. In een dark kitchen worden gerechten bereid die uitsluitend bedoeld zijn voor bezorging. De Domino’s-vestiging in het centrum van Doetinchem kan de vraag niet altijd even goed bijbenen. Daarom roepen zij de nieuwe vestiging in het leven. Nu moet alles nog rondkomen met de franchisenemer om deze in gebruik te kunnen nemen. Dit meldt Omroep Gelderland.

Een woordvoerster van Domino’s, Marianne Kemps, zegt over de nieuwe locatie aan de Edionstraat dat het een dark kitchen wordt, waar uitsluitend gerechten worden bereid die zijn bedoeld voor bezorging. De woordvoerster noemt het geen test, maar geeft wel aan dat zij benieuwd zijn naar de resultaten. Met deze locatie wordt de vestiging in het centrum ondersteund: de grote vraag en afstanden in Doetinchem kunnen niet door één locatie opgevangen worden. Eén van de leidinggevenden van de vestiging in het centrum geeft aan dat zij daardoor niet altijd de bepaalde bezorgtijden halen.

De leidinggevende denkt dat met de komst van de dark kitchen de bezorgproblemen bij de Domino’s in Doetinchem zijn opgelost. Hij ziet het filiaal dan ook als een aanvulling en niet als concurrentie. Kemps verwacht dat de kans om hun bezorgtijden– zij streven naar een half uur bezorgtijd – met de komst van de vestiging te halen.

Dark kitchen

Het nieuwe filiaal heeft weliswaar iets weg van een dark store, een distributiecentrum voor online winkelen, maar de gemeente heeft geen bezwaar tegen de komst van de Domino’s-vestiging. De productiekeuken past binnen het bestemmingsplan van het pand. Een woordvoerder van de gemeente stelt dat de verandering van thuisbezorgen van maaltijden en boodschappen in grote steden tot problemen leidt, maar dat zij op dit moment geen aanleiding zien om extra maatregelen te nemen.

Verbouwing afgerond

Inmiddels in het pand aan de Edionstraat gebruiksklaar. Het is daarentegen nog niet bekend wanneer de vestiging in gebruik wordt genomen. Kemps geeft aan dat zij daarvoor nog in gesprek zijn met franchisenemers. “Als dat rond is bepalen we wanneer we open gaan”, voegt zij toe.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.