Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Domino’s wil eerste dark kitchen openen in Doetinchem

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Domino’s wil eerste dark kitchen openen in Doetinchem Foto: Domino's Nederland
Domino’s wil in Doetinchem zijn eerste dark kitchen openen. In een dark kitchen worden gerechten bereid die uitsluitend bedoeld zijn voor bezorging. De Domino’s-vestiging in het centrum van Doetinchem kan de vraag niet altijd even goed bijbenen. Daarom roepen zij de nieuwe vestiging in het leven. Nu moet alles nog rondkomen met de franchisenemer om deze in gebruik te kunnen nemen. Dit meldt Omroep Gelderland.

Een woordvoerster van Domino’s, Marianne Kemps, zegt over de nieuwe locatie aan de Edionstraat dat het een dark kitchen wordt, waar uitsluitend gerechten worden bereid die zijn bedoeld voor bezorging. De woordvoerster noemt het geen test, maar geeft wel aan dat zij benieuwd zijn naar de resultaten. Met deze locatie wordt de vestiging in het centrum ondersteund: de grote vraag en afstanden in Doetinchem kunnen niet door één locatie opgevangen worden. Eén van de leidinggevenden van de vestiging in het centrum geeft aan dat zij daardoor niet altijd de bepaalde bezorgtijden halen.

De leidinggevende denkt dat met de komst van de dark kitchen de bezorgproblemen bij de Domino’s in Doetinchem zijn opgelost. Hij ziet het filiaal dan ook als een aanvulling en niet als concurrentie. Kemps verwacht dat de kans om hun bezorgtijden– zij streven naar een half uur bezorgtijd – met de komst van de vestiging te halen.

Dark kitchen

Het nieuwe filiaal heeft weliswaar iets weg van een dark store, een distributiecentrum voor online winkelen, maar de gemeente heeft geen bezwaar tegen de komst van de Domino’s-vestiging. De productiekeuken past binnen het bestemmingsplan van het pand. Een woordvoerder van de gemeente stelt dat de verandering van thuisbezorgen van maaltijden en boodschappen in grote steden tot problemen leidt, maar dat zij op dit moment geen aanleiding zien om extra maatregelen te nemen.

Verbouwing afgerond

Inmiddels in het pand aan de Edionstraat gebruiksklaar. Het is daarentegen nog niet bekend wanneer de vestiging in gebruik wordt genomen. Kemps geeft aan dat zij daarvoor nog in gesprek zijn met franchisenemers. “Als dat rond is bepalen we wanneer we open gaan”, voegt zij toe.

Door: Nationale Horecagids

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.