Sodexo lanceert CO2-neutrale recepten

Sodexo heeft aangekondigd dat zij nieuwe recepten op de markt gaan brengen die CO2-neutraal zijn. Dat gaan zij doen onder de naam Carbono Cero, met recepten zoals de Louisiana Burger en Double Dip Korean wings. Deze en nog zes andere recepten zijn te krijgen bij een aantal locaties van Sodexo, meldt Foodclicks.

De ambitie van Sodexo is om in 2025 een derde van het assortiment plantaardig te maken. Daar passen deze nieuwe recepten goed bij. Naast het lanceren hiervan wil het bedrijf ook werken aan een vermindering van 50 procent van voedselverspilling en wil het de CO2-uitstoot verlagen met 34 procent.

Proef

De Carbono Cero-recepten zijn met een pilot getest bij klanten als EDGE Amsterdam West, DAF, Shell, Achmea en Aegon. De resultaten van de proef zijn volgens Sodexo veelbelovend. Op de introductiedag van het programma was al 40 procent van het totaal aantal verkochte gerechten een CO2-neutraal gerecht. Aan de hand van de pilot worden de recepten nog enigszins aangepast, om vanaf april in de menu’s van dertig restaurants opgenomen te kunnen worden. De cateraar geeft aan dat daarna meer volgen.

CO2-neutraal

De gerechten zijn ontwikkeld in samenwerking met Quorn. De producten van Sodexo zijn gemaakt met de plantaardige proteïnes van Quorn. Daarnaast bevatten de producten weinig verzadigde vetten en bevat een portie maximaal 500 gram CO2. De uitstoot van de gerechten wordt berekend met Klimato, een geaccrediteerde CO2-berekeningstool. Quorn wil daarentegen de uitstoot van de recepten volledig klimaatneutraal maken, dus compenseert het bedrijf alle resterende koolstof met projecten die CO2-uitstoot vermijden of verminderen.

Door: Nationale Horecagids