Koffiebranderij Peeze doet test met herbruikbare koffieverpakkingen

Koffiebranderij Peeze in Arnhem gaat in samenwerking met Koninklijke Burgers’ Zoo en verzekeraar Unigarant een test starten met herbruikbare koffieverpakkingen. Dat doen zij met verpakkingen die afwasbaar zijn en daarna opnieuw gebruikt kunnen worden, meldt Foodclicks.

Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen die de versheid van koffie negatief wordt beïnvloed. Vochtigheid, licht en lucht zijn redenen waarom koffie in folieverpakkingen zit. Die folie zorgt er daarentegen juist voor dat verpakkingen niet herbruikbaar zijn.

Daarom wil de branderij kijken of er alternatieve verpakkingsmogelijkheden zijn voor hun koffie op de zakelijke markt. Zo hebben zij een afwasbare verpakking ontwikkeld die gemiddeld 10 keer duurzamer is dan de folieverpakking.

Peeze denkt dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Een overstap lijkt eenvoudig, maar er zitten nuances in. De directeur van Peeze, Myriam Lufting, geeft aan dat zij de emmer hebben ontwikkeld ‘met oog op handling, wasbaarheid, duurzaamheid en versheid’. Deze verpakking kwam als beste uit de bus. Nu gaan zij testen hoe de verpakking in de praktijk werkt en of er aanpassingen nodig zijn om verder op te schalen.

Door: Nationale Horecagids