Bierprijs gemiddeld 10 procent hoger, maar Grolsch houdt zich in

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De afgelopen tijd is het bier een flink stuk duurder geworden. Zo heeft bierbrouwer AB InBev aangekondigd dat in april de prijzen van haar biermerken nog eens verhoogd worden. Fusten van vier van de grote AB InBev-merken worden ongeveer 10 procent duurder. Grolsch heeft als enige (nog) geen nieuwe prijsverhogingen aangekondigd, meldt het AD.

In het bericht over de prijsverhoging bij AB InBev staat dat niet alleen fusten maar ook kelderbier duurder gaat worden: ongeveer 6,4 procent. Daarbij gaat het om de merken Dommelsch, Jupiler, Bud en Hertog Jan.

Eerdere prijsverhoging

Dat Grolsch besloten heeft om de prijzen niet te verhogen kan worden verklaard met eerdere prijsverhogingen bij de bierbrouwer: in januari verhoogde de bierproducent de prijzen al met 7 procent. Dat is vooralsnog lager dan de 13 procent verhoging die Heineken doorvoerde of 9 procent extra kosten voor Bavaria. Deze bedrijven hebben ook geen prijsverhoging aangekondigd, maar mogelijk gebeurt dit nog als reactie op de verhogingen bij AB InBev. In oktober verhoogde die de bierprijzen al eerder. Zij verklaren de duurdere prijzen met hogere productiekosten, verpakken, arbeidskosten en logistieke kosten.

Door: Nationale Horecagids