Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vegetarische Slager en HelloFresh starten samenwerking

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Vegetarische Slager en HelloFresh starten samenwerking
De maaltijdboxleverancier HelloFresh gaat een langdurige samenwerking aan met De Vegetarische Slager. Dat doen zij omdat HelloFresh ziet dat de groep consumenten die minder vlees willen eten toeneemt. De maaltijdleverancier wil daarom vaker vegetarische maaltijden aanbieden. De vleesopvolgers voor deze maaltijden worden geleverd door De Vegetarische Slager, zo meldt Foodclicks.

Recent heeft HelloFresh onderzoek gedaan naar de vlees- en visconsumptie van Nederlanders. Daaruit is gebleken dat de helft van de mensen in Nederland minder vlees en vis wil eten. Daarom kunnen klanten van HelloFresh vanaf 4 maart de hele maand vier recepten kiezen met plantaardig vlees van De Vegetarische Slager.

Uit het onderzoek bleek wel dat nog meer dan 60 procent van de ondervraagden een stukje vlees bij de maaltijd onmisbaar vindt. Hetzelfde percentage geeft aan dat zij dit als vanzelfsprekend zien. Ondanks deze bevindingen ziet HelloFresh het aandeel vegetarische maaltijden toch toenemen.

Zonder vlees geen inspiratie

Zo stelt HelloFresh op basis van hun onderzoek dat vier op de tien mensen aangeeft moeite te hebben met vegetarisch koken. Een kleine helft van de deelnemers geeft aan dat zij lastig inspiratie vinden voor gerechten waar geen vlees in zit. Twee op de vijf mensen denkt daarbij dat vegetarisch eten ten koste gaat van de smaak van het eten of denkt dat het meer tijd kost om vegetarisch te koken. Deze probleempunten willen HelloFresh en De Vegetarische Slager te lijf gaan. Receptontwikkelaar Iris van HelloFresh zegt: “Door maaltijdboxen samen te stellen met makkelijke en lekkere vegetarische gerechten, is de drempel lager om vegetarisch te eten.”

De Global Research & Development Directeur van De Vegetarische Slager, Tim Warren, denkt niet dat je inlevert op smaak met vegetarisch koken. Daarnaast begrijpt hij wel dat vleesliefhebbers het lastig hebben met de eiwittransitie, maar De Vegetarische Slager hen tegemoetkomt door te investeren in ‘alle bouwstenen om de smaakverwachtingen te overtreffen’.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.