Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vegetarische Slager en HelloFresh starten samenwerking

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vegetarische Slager en HelloFresh starten samenwerking
De maaltijdboxleverancier HelloFresh gaat een langdurige samenwerking aan met De Vegetarische Slager. Dat doen zij omdat HelloFresh ziet dat de groep consumenten die minder vlees willen eten toeneemt. De maaltijdleverancier wil daarom vaker vegetarische maaltijden aanbieden. De vleesopvolgers voor deze maaltijden worden geleverd door De Vegetarische Slager, zo meldt Foodclicks.

Recent heeft HelloFresh onderzoek gedaan naar de vlees- en visconsumptie van Nederlanders. Daaruit is gebleken dat de helft van de mensen in Nederland minder vlees en vis wil eten. Daarom kunnen klanten van HelloFresh vanaf 4 maart de hele maand vier recepten kiezen met plantaardig vlees van De Vegetarische Slager.

Uit het onderzoek bleek wel dat nog meer dan 60 procent van de ondervraagden een stukje vlees bij de maaltijd onmisbaar vindt. Hetzelfde percentage geeft aan dat zij dit als vanzelfsprekend zien. Ondanks deze bevindingen ziet HelloFresh het aandeel vegetarische maaltijden toch toenemen.

Zonder vlees geen inspiratie

Zo stelt HelloFresh op basis van hun onderzoek dat vier op de tien mensen aangeeft moeite te hebben met vegetarisch koken. Een kleine helft van de deelnemers geeft aan dat zij lastig inspiratie vinden voor gerechten waar geen vlees in zit. Twee op de vijf mensen denkt daarbij dat vegetarisch eten ten koste gaat van de smaak van het eten of denkt dat het meer tijd kost om vegetarisch te koken. Deze probleempunten willen HelloFresh en De Vegetarische Slager te lijf gaan. Receptontwikkelaar Iris van HelloFresh zegt: “Door maaltijdboxen samen te stellen met makkelijke en lekkere vegetarische gerechten, is de drempel lager om vegetarisch te eten.”

De Global Research & Development Directeur van De Vegetarische Slager, Tim Warren, denkt niet dat je inlevert op smaak met vegetarisch koken. Daarnaast begrijpt hij wel dat vleesliefhebbers het lastig hebben met de eiwittransitie, maar De Vegetarische Slager hen tegemoetkomt door te investeren in ‘alle bouwstenen om de smaakverwachtingen te overtreffen’.

Door: Nationale Horecagids

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.